Koranavirüs tedavisi gören Kesikbaş'tan önemli uyarılar! "Bana birşey olmaz diyenler" mutlaka okuyun

Koranavirüs tedavisi gören Kesikbaş'tan önemli uyarılar! "Bana birşey olmaz diyenler" mutlaka okuyun

Koronavirus'e yakalanan ve gördüğü tedavi sonrası sağlığına kavuşup evine geri dönen Eskil Mimarsinan Mahallesi eski Muhtarı Amil Kesikbaş'tan önemli uyarılar.

Kesikbaş, salgına yakalanmasını ve ardından yaşadığı tedavi sürecini anlatarak salgın ile ilgili uyarıların dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Eskil’in Tol Yaylası’nda ikamet eden Kesikbaş, Koronavirus'e (Covid-19) yakalandıktan sonra zorlu bir tedavi sürecini geride bıraktı.

20 gün önce kırgınlık, nezle gibi şikayetleri başlayan, ardından yapılan testlerinde Covid-19'a yakalandığı anlaşılan ve hastanedeki 5 günlük tedavi süreci ile birlikte taburcu olan Kesikbaş bu süreçte yaşadıklarını  haberfark.net’e anlattı.

Hastalığa nerede ve nasıl yakalandığını bilmediğini belirten Kesikbaş, eklem ağrıları, halsizlik, öksürük ve nefes darlığı, yüksek ateş, koku ve tat almama duyusu şikayetleri üzerine hastaneye gittiğini anlatarak bu rahatsızlıkları olanların mutlaka hastaneye başvurmaları gerektiğini ifade etti.

"Kimse 'Ben bu hastalığa yakalanmam' diye düşünmesin"

Hastanede iken Covid-19 tedavisi gören birçok kişinin yaşama tutunmak için mücadele ettiğini gördüğünü kaydeden Kesikbaş, "Kimse 'Ben bu hastalığa yakalanmam' diye düşünmesin. Herkes bu hastalığa yakalanabilir lütfen kendinize dikkat edin ve sosyal mesafeyi koruyalım. Herkes birbirinden korksun. Bu hastalık nedeniyle birçok sevilen insanı kaybettik ve ummayan insanlar iyileşemeyebilir. Bundan dolayı başta bu süreçte yoğun bir şekilde koranavirüsle mücadele de bulunan Sayın Sağlık Bakanı'mız başta olmak üzere yetkililerin uyarılarına dikkat etmemiz lazım." Diye konuştu.

Kesikbaş, “5 gün önce hastaneden taburcu oldum, hala tedavi görüyorum ve üzerimdeki halsizlik devam ediyor hala namazı oturarak kılıyorum. Tüm hemşehrilerimden istirham ediyorum lütfen bu hastalığı hafife almasınlar ben 61 yaşındayım hayatımda böyle zor bir rahatsızlık görmedim. Öyle ki annelerimizin metal dişli yün tarakları olurdu, sanki o yün tarağı sırtıma sapladılar ve aşağıya doğru asılıyorlar, öyle bir yüksek ateş ki, lavaboda yüzünü yıkıyorsun yerine oturmadan yüzün kuruyor.  Bazen öyle bir ıstırap ki çoğu zaman ölüm gözünüzde tütüyor. Buradan insanları çağrım öncelikle lütfen maskelerini taksınlar sosyal mesafeye dikkat etsinler, hijyene dikkat etsinler ve Allah memleketimizi insanlığı bu ısdıraptan bu salgından korunmak için bolca dua etsinler. Birçok kişiye bakıyorum, koranavirüs de neymiş, bana bir şey olmaz gibi söylemlerle hastalığı umursamıyorlar. Belki size bir şey olmaz sizin taşıdığınız virüsle başkan birisi bu acıyı sızıyı bu sıkıntılar yaşayabilir ya da o kişiyi kaybedebilirsiniz. o nedenle lütfen azami dikkat etsinler.” Dedi. haberfark.net

Bu haber toplam 3743 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sağlık