Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

Kötülükle Mücadele

Kötülükle Mücadele

İyi olmak iyilerle beraber  bulunmak olduğu gibi kötülükten kaçınmak ve kötülerle mücadele etmek de imanın gereğidir. İman güneşinin şer karanlıklarına tahammülü yoktur, o nurun gücü nisbetinde  o zulmetler mutlaka yok olacaktır.
Ama iman nuru gerektiği gibi ışığını vermezse şer karanlıkları ufukları kaplar bir çok fazilet ve güzelliklerden de mahrum kalırız. o halde inançlı bir insanın dünyasında  her koyun kendi bacağından asılır deyip kabuğuna çekilme söz konusu olamaz. O şer ve kötülüklerle mücadele etmeyi ve en önemli vazifeleri  arasında görecektir. Kötülüklere sesiz kalınması haksızlıklara boyun bükülmesi ve ses çıkarılmamasının neticelerini bir hadislerinde sevgili peygamber efendimiz çok güzel bir şekilde
anlatmıştır.  Allah'ın çizdiği sınırları çiğnemenin,kötülüklere göz yummanın nelere mal olabileceğini  bir gemi örneğiyle dile getirmiştir. şöyle anlatır,'Onlar gemideki yerlerini kura ile paylaşırlar. Bir kısmı geminin üst katına gider, diğer kısmıda alt katına yerleştiler. Kura sonucu alt kata yerleşenler su almak için çıktıklarında üst kattakilerin yanlarından geçerlerdi. Bunun üzerine hissemize düşen yerden bir delik açsak da yukarıdakileri rahatsız etmesek dediler. Şimdi üst kattakiler bunların istediklerini yapsalar hepsi helak olurlar. Ama onları bu tehlikeli işten  sakındırırlarsa kendileride kurtulur onlarıda kurtarmış olurlar.
Değerli Okurlarım:
En büyük kötülük cehalettir.Onun yok olmasıda ilimle,bilimle,okulla olur. Okul bir milletin hayat damarlarından biridir. Şuurlu insan akıllı insan geleceğini düşünen insandır.Sizlerin bu vasıfları taşıdığınıza inanıyor sizlere güveniyorum.Geleceğimizin teminatı olacak bu şehit kanıyla sulanan toprakları emanet edeceğimiz yavrularımıza bir yüksek okul açılsın isteğimiz tüm hızıyla devam ediyor.Ufak tefek çatlak sesler çıkarmak isteyenler olsada….
Bu memlekete kim bir iyilik yapmışsa ALLAH hepsinden ebediyyen razı olsun. Geçmiş Beraat kandilinizi kutlar,
Saygılar sunarım

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Sanlav Arşivi