Lonca Dergisi, ‘Konya Bilim Merkezi'ni özel sayı olarak işledi

Lonca Dergisi, ‘Konya Bilim Merkezi'ni özel sayı olarak işledi

Konya Sanayi Odası’nın süreli yayını olan Lonca Dergisi, Bilim Merkezleri ve Konya Bilim Merkezi özel sayısını çıkardı.

 

 

Lonca Dergisi Yazı İşleri Müdürü Mürsel Çetin’in araştırma ve incelemesiyle ele aldığı  ‘Bilim Merkezi’ özel sayısında Konya Bilim Merkezi Projesi’nin, TÜBİTAK’ın desteği ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin proje yürütücülüğünde, Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi, Konya İl Özel İdaresi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortaklığı ile gerçekleştirilmesi yönünde önemli mesafe katedildiğine vurgu yapılıyor.  

Lonca Dergisi, bu ulvi amaca katkı sağlamak, okuyucularına bilim merkezi hakkında bilgilendirmek amacıyla yeni sayısını tamamen Bilim merkezleri ve Konya Bilim Merkezi’ne ayırdı.

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, “TÜBİTAK öncülüğünde Türkiye’nin ilk bilim merkezi, Konya Bilim Merkezi”, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Z.Cebeci, “Bilim görselliğiyle sergilenerek, ulaşılabilir hale getiriliyor”, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, “Konya’mıza yeni bir vizyon: Konya Bilim Merkezi”, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Türkiye’de ilk defa bir büyükşehir belediyesi bilim ve teknolojiyi toplumla buluşturacak bir hizmete imza atıyor”, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Bilime dokunun”, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “Türkiye için, Konya için, Geleceğimiz için Bilim Merkezi”, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, “Bilim Merkezi’ni hayata geçireceğiz”, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, “Yeni öğrenme alanı olarak Bilim Merkezi”, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan,”Kültür ve turizm bakımından Konya Bilim Merkezi” başlığıyla okuyucularına sundu.

Konya Bilim Merkezi Proje Danışmanlarından KSO Bilim Merkezi Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Kara, “Bir Başarı Öyküsü”, Konya OSB Proje Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ertan Özensel, “Bilim ve Teknolojinin öğrenme alanları olarak Bilim Merkezleri” başlığında gelinen süreci anlatırken, Konya Bilim Merkezi Proje Yürütücüsü İsmail Küçükbayrak ve Proje Uzmanı Avni Gülsever, “Konya Bilim Merkezi kurulumu”  başlığıyla Konya Bilim Merkezi projesinin başarılı olmasında en büyük etkenlerden birisinin, paydaşlar arasındaki sağlam birlik ve beraberlik olduğuna vurgu yapıldı.  

Derginin sohbet köşesinde ise Valencia Bilim Merkezi Koordinatörü Domingo Escutia ile yapılan söyleşi de “Bilimi kullanıp tüketen bir nesilden, bilimi üreten bir nesle geçiş” başlığıyla yer verildi.

Bu haber toplam 2105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat