Mahalle şenlikleri başladı

Mahalle şenlikleri başladı

Meram ilçe Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen mahalle şenlikleri Melikşah Mahallesi'ndeki programla başladı.

Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen mahalle şenlikleri Melikşah Mahallesi'ndeki programla başladı.
Melikşah Pazar Alanı'ndaki mahalle şenliğine Melikşah, Yaka, Alavardı ve Dedekorkut mahallelerinden çok sayıda vatandaş katıldı. Mahalle şenliklerinin 22 Temmuz'a kadar devam edeceğini belirten Meram Belediyesi Başkan Vekili Übeyit Aça, “Bu yılki etkinliklerimiz 13 farklı noktada gerçekleştirilecek. Belediye olarak sadece fiziki belediyecilik hizmetleri yapmıyoruz aynı zamanda sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerine de büyük önem veriyoruz. Mahalle şenlikleri de bunlardan biridir. Umut ediyoruz ki bu şenliklerle mahalle halkının birlik ve dayanışması daha ileri noktalara gelir” dedi.
Çocuklara ve yetişkinlere yönelik yarışmalarla başlayan şenlikte, illüzyon ve ateşbaz gösterileri, aşuk-maşuk, palyaçolar, halk oyunları ve yöresel kaşık oyunları büyük beğeni topladı. Program, Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen komedi oyunu ve konserle sona erdi.
Mahalle şenliklerinin 29 Haziran Çarşamba günü Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu, 1 Temmuz Cuma günü Kaşınhanı Pazar Alanı ve 2 Temmuz Cumartesi günü de Alakova İlköğretim Okulu'nda devam edeceği bildirildi. Etkinliklerin başlama saatinin 20'00 olduğu belirtildi.

Bu haber toplam 1309 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat