Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Mahmut Oruç Başk..

Mahmut Oruç Başk..

Muhtemelen Mahmut Oruç tek aday olarak gireceği Genel Kurul sonrası başkan olacak.

Şimdiye kadar gelen süreçte İl ve İlçe Teşkilatının üzerinde mutabakat olduğu isim İlçe Başkan Yardımcısı Mahmut Oruç.

İşin doğrusu yıllardır yakından tanıdığım Oruç, duruşu ile böyle bir iltifatı fazlası ile hak etmiş birisi.

Bayramdüğün’le birlikte, Sıcak, Sekerler, Mezgitli ve Köşk yaylalarını kapsayan Mezgitli sulama kooperatifinde yaklaşık 30 yıldır bir dürüstlük abidesi olarak başarılı şekilde başkanlık görevini yürütüyor.

Allah kendisinden razı olsun ki burada Eskil’de hiçbir kurumun talip olmadığı hibe ve desteklemelerden faydalanarak basınçlı sulama sistemlerini çiftçinin ayağına kadar getiren çalışmalara imza attı.

Öte yandan iktidar partisinden başkan olmak Eskil gibi Ankara’ya yakın hizmete uzak bölgelerde önemli. Burada da yıllardır kendisini siyaseten üvey evlat gibi gören Konya Aksaray yolunun güney bölgesindeki kıraç yaylalardan bir ismin başkan olması son derece önemli.

Ayrıca, işsizliğin diz boyu olduğu Eskil’de en çok tepki çeken unsurlardan birisi İlçe başkanının çevresini işe yerleştirdiği sızlanmalarıdır ki. Mahmut Bey’in çevresindeki insanların tarımla iştigal olmaları, hatta böyle işe yerleştirmek söz konusu olsa bile çevresinden bir tek aday bile bulamayacak olması Eskil için bir diğer önemli avantaj olduğuna inanıyorum.

Evet tanıdığım Mahmut Oruç, saygılı, karizmatik, başarılı ve dürüst birisi.

Adaylığı kendisine ve Eskil’imize hayırlı olsun.

Öte yandan iki İbrahim; 3 dönemdir Ak Parti Eskil İlçe Başkanlığı yapan İbrahim Güdendede ve 2 dönemdir başarılı bir şekilde İl Genel Meclis Üyeliğini yürüten İbrahim Koyuncu peşpeşe Belediye Başkan Aday Adaylıklarını açıklamalarını, siyasetin duayeni Süleyman Demirel’in siyasette çok uzun süre olarak gördüğü 24 saat ile kıyaslarsak ne kadar erken olduğunu varın siz hesaplayın.

 

Eskil İlçe Tarım’a teşekkürler

Artık Eskil Gazetesi ve haberfark.net için konserve haber gibiydi. Kupürü kes beklet bir sene sonra haberi güncelle gazeteye, siteye koy.

Neydi o haber?

El alemin Aralık, Ocak aylarında aldığı hububat desteğini Eskilli’nin Mayıs, Haziran gibi alması, ve müstahsil makbuzunu vermeye giden çiftçinin zorla sigorta yaptırılması vs.

Bu yaşanan sıkıntılar Eskil Tarım Kredi Kooperatifi’nde gerçekleşiyordu ki bu sene ilk defa müstahsil makbuzları İlçe Tarım Müdürlüklerine teslim edildi ki zorla sigorta muhabbetinden kurtulan ilçe halkı bu yıl ilk kez tüm Türkiye’de olduğu gibi vaktinde destek ödemelerini aldı.

Burada İlçe Tarım Müdürü Sayın Ali Haydar Paksoy’a ve nezdinde çalışanlara teşekkür etmek boynumuzun borcu olsa gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi