Malazgirt Anadolu’ya vurulan İslam mührüdür!

Malazgirt Anadolu’ya vurulan İslam mührüdür!

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Malazgirt Zaferi’nin bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Turhan, “Şanlı Malazgirt Zaferi ile Anadolu’da İslam mührü vurulmuş ve fethedilen yerlerde yaşayan halka karşı hoşgörülü yaklaşımlar ile de gönüllerin fethi sağlanmıştı” diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Malazgirt Savaşı’nın 26 Ağustos 1071’de Muş’ta bulunan Malazgirt Ovası’nda meydana geldiğini hatırlatan Turhan, Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’nun kapılarından bütün cihana, hakkı üstün tutan bir medeniyet yayıldığına vurgu yaptı.

TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTASIDIR

Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’ya barış, huzur ve hoşgörünün hakim olduğunu dile getiren Turhan, “Büyük bir şevk ve azimle, Anadolu’nun kapılarını zorlayan Selçuklu ordusu sayesinde, şanlı Malazgirt Zaferi ile Anadolu’da İslam mührü vurulmuş ve fethedilen yerlerde yaşayan halka karşı hoşgörülü yaklaşımlar ile de gönüllerin fethi sağlanmıştı. Asırlarca İslam’ın bayraktarlığını yapan Müslüman Anadolu insanına, Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi tarihimiz açısından bir dönüm noktasıdır” dedi.

TARİHTEN DERS ALIP GELECEĞİ İNŞA ETMELİ

Malazgirt Zaferi’nin önemine vurgu yapan Turhan, “Milli Gençlik ve Anadolu Gençliği, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek için yarım asırdır çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürmektedir. Geleneksel olarak düzenlediğimiz İstanbul’un Fethi, Çanakkale Zaferi, Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Malazgirt Zaferi etkinlikleri ile gençlerimizi tarihi değerlerle buluşturma çabası içindeyiz. Amacımız, gençlerimizin tarihi hadiselerden ders alıp geleceği inşa etmelerini sağlamaktır. Bu vesile ile şanlı zaferlerimizde şehit olan ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz” Şeklinde konuştu. merhaba

haberfark.net

Bu haber toplam 1614 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat