Meram’da Devlet Halk Dansları Gösterisi

Meram’da Devlet Halk Dansları Gösterisi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam” etkinlikleri kapsamında Devlet Halk Dansları Topluluğu, ülkemizin farklı yörelerine ait halk danslarından...

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam” etkinlikleri kapsamında Devlet Halk Dansları Topluluğu, ülkemizin farklı yörelerine ait halk danslarından seçkin örnekler sundu.

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında beğeni ile izlenen T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu, “Danslarımızın Yansımaları” isimli gösteriyle Konyalılarla buluştu. Konevi Kültür Merkezi’ndeki programa Meram Belediye Başkan Yardımcısı Sami Aldur, Meclis Üyeleri, AK Parti Konya İl ve Meram İlçe Teşkilat Yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SEÇKİN ÖRNEKLER SUNULDU

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu, Sanat Yönetmen Yardımcısı Orhan Alptekin yönetiminde ülkemizin farklı yörelerine ait Türk halk danslarından seçkin örnekler sundu.

Çayda Çıra, Şekeroğlan, Trabzon, Bingöl, Dinar, Silifke ve Trakya adlı kısa potporiyle başlayan gösteride Zeybek, Halay, Karadeniz ve Kafkas yöresi Türk halk danslarına has olan bütün çizgileri, incelikleri ve renkleri özenle sunan topluluk ayakta alkışlandı. Solistler Mustafa İlhan ile Yeşim Karaibrahimoğlu’nun seslendirdiği türküler de programa renk kattı.

Meram Belediye Meclis Üyesi Hıfsı Soydemir, gösteriden sonra Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmen Yardımcısı Orhan Alptekin’e günün anısına çiçek takdim etti.

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat