Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Millete çöp yediriyorlar!

Millete çöp yediriyorlar!

Bu kapsamda gerçekleştirilen söyleşilere katılan isimlerden birisi de bitkilerin insan sağlığı üzerindeki etkileri konusunda birçok çalışma ve araştırması bulunan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu oldu.

Saraçoğlu’nun konuşması ezber bozar nitelikte idi.

Örneğin, ileri yaşlarda kadınlarda görülen kemik erimesine karşı sütün ve peynirin hiçbir faydası olmadığı idi.

Saraçoğlu’nun üzerinde durduğu en önemli konu ise hibrit tohumlar idi.

Doğanın asla çöp üretmeyeceğini, Allah'ın hiçbir şeyi de sebepsiz yaratmadığını, her derdi çaresiyle verdiğini dile getiren Saraçoğlu’nun işte söyledikleri:

"Anadolu'da yüzyıllardır kullanılan geleneksel tohumlar bulunmaktadır. Bir de hem ithal, hem de yerli hibrit tohumlar var. Yediğimiz meyveler ve sebzeler doğal tohumlardan değil. Resmen vatandaşa çöp yediriyorlar. Maalesef birçok ürün hibrid tohumlardan yapılıyor. Biz Viyana Üniversitesi’nde bununla ilgili çalışmalar yaptık. Hibrit tohumlar, kısır tohumlardır ve bu tohumlar insanlarda da kısırlığa yol açmaktadır. Bugün batı da birçok aile çocuk yapamama problemi yaşarken Anadolu’da bu problemler neredeyse çok az sayıda görülmektedir. Bunların yanında GDO'lu tohumlar bulunmaktadır. Bu zaten en tehlikelisidir. Geleneksel tohumlar verimliliği çok yüksel değil, ama tadı mükemmeldir. İçerisindeki minareler tamdır. Seraya uygun değildir. Mevsiminde yetişir. İthal hibrit tohumlar ise verimliliği yüzde 75 civarındadır. İki farklı cinsin döllenmesiyle elde edilir. Verimliliği bir sonraki sene çok düşer. Çünkü ürün aslına dönmek ister. Genetiği o şekilde programlanmıştır. Aynı verim için tekrar tekrar ithal edeceksiniz. İthal tohumlarda vitamin ve minareler eksiktir. Transken tohumda ise tohumun genetik yapısına müdahale ediyor. Verimliliği yüzde 75-80'i buluyor. Bunda da mineral ve vitamin gibi etkin maddeler eksik oluyor. Tohumluk ise asla alamazsınız. Bunu tohumun ürünlerini tüketenlerde kısırlık sıkıntısı görülüyor. Bu millet GDO'yu tanıdı, şimdi de ithal hibrit tohumları tanımalıdır. İthal hibrit tohumların genetiğiyle oynanmamış ama hastalıkları önleyen mineral, vitamin gibi etkin maddelerden yoksundur."

Anadolu topraklarının Allah'ın lütfu olduğunu anlatan Saraçoğlu, buradaki tohumlara halk olarak sahip çıkılmasını ve geleneksel tarımın yapılmasını tavsiye etti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi