Kasım Göçer

Kasım Göçer

Neden yenildik?

Neden yenildik?

            Torku  Konyaspor'un ligdeki 13 maçlık yenilmeme serisi Antalyaspor deplasmanında sona erdi.  Kaybetmeyen takım yoktur. Torku Konyaspor da ligde elbet bir gün yenilecekti.

            Bu kadar uzun süre kaybetmeyince ve kaybetmeyi unutuca akla hemen  neden yenildik sorusu geliyor. Bana göre Torku Konyaspor Antalyaspor karşısında çok  kötü oynamadı.  Hatta önceki haftalarda daha kötü oynadığı maçlardan puan aldığı da oldu. Ancak bu sefer şans bizden yana değildi.

            Ömer Ali'nin iki topu direkten döndü. Bu pozisyonlarda biraz şanslı olsaydı Torku Konyaspor Antalyaspor deplasmanından galibiyetle bile dönebilirdi.

            Diğer bir fark ise iki takım arasındaki santrafor farkıydı. Rangelov çok koşuyor, mücadele ediyor ama iş bitirici değil.  Bajic gelecek için ümit vaadeden bir santrafor ama iddialı bir takım için yetersiz. İkisi de sorun çıkarmayan iyiniyetli oyuncular, yedek kalmayı problem etmiyorlar. Kulube ve hamle zenginliği açısından kadroda bulunması gereken oyuncular ama Torku Konyaspor'un yükünü çekecek santrafor değiller.

            Yediğimiz gole bakarsak Torku Konyapor hücumdayken Antalyaspor savunmasının rastgele uzaklaştığı topu Etoo orta sahada mükemmel kontrol edip Ali Çamdalı'nı eksiltti. Serdar Özkan'a topu aktarışı sonra tekrar topla buluştuğunda yaptığı vuruş tam bir usta işiydi. Aslında olmayan bir pozisyon Etoo'nun yetenekleri sayesinde var oldu ve golle sonuçlandı.

            Torku Konyaspor'un ilk yarı Rangelov, ikinci yarı Bajic ile değerlendiremediği pozisyonlara bakacak olursak aslında mağlubiyetin nedeni de net olarak ortaya çıkıyor. İki takımın santraforları arasındaki bariz kalite farkı sonucu belirledi.

            Kadro seçimini, oyuncu değişikliklerini eleştirebilirsiniz. Ancak bence pazar akşamı kaliteli gol ayağına sahip takım kazandı. Maçın kaderini belirleyici faktör tümüyle santrafor kalitesiydi.

            Mağlubiyetler olacak. Önemli olan sistem takımı olmak. Herşeyi iyi yaptığınız bir maçı dahi şans yanınızda olmadığında kaybedebilirsiniz. Bu açıdan Antalyaspor mağlubiyetinin büyütülecek yanı yok. Torku Konyaspor kalan üç maçında bir puan alsa bile ligi üçüncü tamamlayacak. Üç maçını dahi kaybetse Başakşehirspor puan kaybettiği anda üçüncülük yine garanti.

            Önemli olan alınan mağlubiyetlerde takımın eksiklerini de görmek gerekir. Sezon başından beri bu takımın iyi bir santrafora ihtiyacı olduğu çok açık ortada.  Hatta iyi iki santrafora ihtiyacı var. Çünkü önümüzdeki sezon Torku Konyaspor UEFA Avrupa liginde oynayacak. Türkiye ligi var, Türkiye Kupası var. Bu işin sakatlığı var, cezası var. Kadronun geniş olması lazım. Ancak şuna dikkat etmek lazım: Çok transfer değil isabetli transfer yapılmalı ve transfer stratejisi doğru olmalı.

            Pahalı transfer iyi transfer değildir. Sen çok pahalı transferler yaparsın ama oyuncuların parası düzenli ödemezsen küme düşersin. Türkiye liginde küme düşen takımlar çoğu zaman kadro kaliteleri kötü olduğu için değil takım içi dengeleri sağlayamadıkları için başarısız oluyor.

            Bence bu konuda Torku Konyaspor'un en büyük şansı Aykut Kocaman. Yöneticiler har vurup harman savurmak istese bile (bunu önceki yıllarda çokça yaptılar)  Aykut Hoca buna izin vermeyecektir.

            

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kasım Göçer Arşivi