Nefeslerinizi tutmaya hazır mısınız?

Birbirinden çekişmeli maçları izlememize sayılı günler kaldı. İlk düdük Cumartesi günü çalacak.

Eskil Belediyesi tarafından organize edilen, Köyler ve yaylalar arası futbol turnuvasına yoğun ilginin olması sevindirici. Bu zamana kadar organize edilen turnuvalarda katılımcı sayısı toplamda 15 takımı geçmezken, bu turnuvada 21 takımın başvuruda bulunması, Kaputaş yaylası ve Celil Köyü’nden ikişer takımın katılması ilçemizde spora verilen önemi gösteriyor. Aksaray ilçeleri ve kasabaları da dahil olmak üzere, hiçbirinde sentetik bir saha olmazken sadece ilçemizde sentetik sahanın olması turnuvaya rağbetin başlıca nedenlerinden. Bundan önceki turnuvalarda takımlar maçlarını çamur içinde oynuyordu. Oyuncular maçın bitimi ile elleri, yüzleri çamurdan tanınmayacak haldeyken, şimdi tertemiz düzgün bir sahada oynayacağız, bunun kıymetini bilelim. Sportmenlik içerisinde maçlarımızı tamamlayıp, rakip oyuncuları düşman olarak değil bir kardeşimiz olarak görelim. Taraftarlar da herhangi bir taşkınlığa mahal vermemek adına umarım üzerlerine düşeni yapar, takımlarını dostane şekilde destekler.

Turnuvanın görünmeyen yanlarını değerlendirmek gerekirse, en başta taraftarların ve oyuncuların bir birleri ile tanışmasına ve kaynaşmasına vesile olacak. Turnuvaya 21 Takımın katılırken, bazı takımlar 2-3 köy ya da yayla ile birleşerek takım çıkartıyor. Takımlarını desteklemek amaçlı maçlarını izlemek için Eskil’e gelecek olan seyirciler ekonomik açıdan ilçe merkezindeki esnaflara ekstra bir hareketlilik kazandıracak. Her takımın turnuvada yer alması için katılım ücreti olan 500 TL’yi Eskilgücüspor kulübü hesabına yatırması, amatör takımımıza ciddi bir maddi destek sağladı. Eskilgücünün maddi açıdan sıkıntıları da bu sayede çözülmüş oldu.

Futbol turnuvasının düzenlenmesi, birçok iş yeri için yararlı olacak. Köylerde ve yaylalarda farklı bir heyecan oluşturacak. Her gün aynı işleri yapmaktan sıkılan, monotonlaşmış yaşantılara renk katılacak.

Detaya girdikçe düzenlenen turnuvanın ne derece faydalı bir organizasyon olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Dostluk ve kardeşlik içerisinde maçların tamamlanması tek dileğimiz. Allah oyuncularımıza sakatlık vermesin.

Turnuvada yer alan bütün takımlara başarılar dilerim…

Bu yazı toplam 2131 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum