Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

O anlamsız tartışma!

O anlamsız tartışma!

Setik Yaylası Camii

Bozyer yaylası Camii

Cırıklar Yaylası Camii

Şehit Recep Bozdağ Camii

Merkez Mahallesi H.Muslu Camii

Eşmekaya Göçmenler Camii

B.Bozcamahmut Yaylası Paşa Camii

Merkez Mahallesi Çinili Kurtuluş Camii

Gölbez Yaylası Camii

 

Yukarıda isimleri yer alan 9 camide aylardır ezan okunmuyor, cemaatle namaz kılınmıyor.

Eskil Müftüsü Sayın Yaşar Zengin ile CHP Eskil İlçe Başkanı Sayın Özkan Kesmez arasında ortaya çıkan söz düellosu keşke cemaatinin imamdan mahrum olduğu bu camiler için yaşansaydı.

Sayın Kesmez şu soruları; “Dün imamı olan bu camilerin imamları nerelere gitti, onların gidişine siz nasıl ve niye olur verdiniz, bunu birilerine şirin görünmek adına mı yapıyorsunuz, Bu camiler ne zaman imama kavuşak?” diye Sayın Mütfü’ye sorabilseydi.

Müftü Bey’e destek adına açıklama yapan Sendika Yetkilisi de yangına körükle gitmek yerine  bu camilerde ki imam eksikliğine dikkat çekme adına yapsaydı o açıklamayı.

Evet imamlar benim nazarımda çok değerli ve saygın insanlardır. Acımızda, kederimizde, mutluluğumuzda fedakar ve cefakar bir şekilde yanımızda olan insanlardır onlar. Onlar insanımızın günlük hayatında olmazsa olmazıdır.

Hiçbir yazımda sebebi ne olursa olsun bu saygın mesleğini eleştirmek gibi niyetim olamaz, ancak işte Özkan Kesmez bir vatandaş olarak Sayın Zengin’den köylerine imam talebinde bulunuyor olayı siyasi boyuta getiren Sayın Müftü ve sonra da sendikadan açıklama “Özkan Kesmez siyasi davranıyor.” Özkan Kesmez’in açıklamalarını bin defa okusam bile siyasi bir şey bulamıyorum. Zaten öyle düşünen bir insanın aklına gelen ilk şikayet merci Başbakanlık İletişim Merkezi olmaz herhalde.

Sayın müftümüze gelince, söz vermenin önemiyle ilgili kendileri ile ilgili geçtiğimiz aylarda bir yazı yazmıştım. O yazımda kendilerinin sadece söylemleri ile değil, hayatının her anında insanlara örnek olacak şekilde davranmaları gerektiğini ifade etmiştim. Yani söylem ve eylem aynı istikamette olmalı diye.

İşte bu yazıyı yazdığımda bile Sayın Müftü’nün bugün arasına mesafe koyduğu CHP’nin Eskil’deki önde gelen isimlerinin kendilerine destek olma adına tepkisini almıştım.

Bir müftü toplumun her kesimi ile barışık olmayı başarabilmeli. İşte Diyanet İşleri eski Başkanı Sayın Prof Dr. Ali Bardakoğlu örneği gibi.

Öte yandan Sayın Zengin siyaseti düşünüyorsa Ak Parti İlçe Başkanı Sayın İbrahim Güdendede’nin o yapıcı, insana saygılı üslubunu kendilerine örnek alabilir.

Eğer bir din adamı olarak devam etmek istiyorsa Eskilimizin yetiştirdiği değerli imam kardeşimiz 7’den 70’e herkesin sevgisini ve muhabbetini kazanmış Ahmet Görür kardeşimizi örnek alsın lütfen.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi