Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Oda seçimleri

Oda seçimleri

Seçimin ilk ayağında mahalle ve köylerden delege seçimi olacak. Bir hafta sonrada bu delegeler oda başkanını seçecekler.

Delegelik adaylık sürecinde ise beni ziyadesi ile mutlu eden tecrübeli, donanımlı isimlerin aday olması. İnşallah bundan sonraki seçimlerde de böyle kaliteli isimleri görürüz.

Adaylara baktığımızda bu da kimmiş şeklinde bir soruya bizi mahkum bırakacak birisi yok. İşte adaylardan isimleri ön plana çıkanlardan bazıları:

İşte Eskil merkezden aday olan isimler…

Gürsel Keskin: CHP Eskil İlçe Başkanlığı yaptı. 2004 yerel seçimlerinde Eskil İlçe Belediye Başkan Adayı ve Eskil’in önemli çiftçi ve esnaflarından birisi.

Mustafa Sanlav: Emekli imam, son yerel seçimlerde Eskil Belediye Başkan Adayı. Artık hayatın her aşamasında onu görmek mümkün. Tuzgölü’nde yapılan bir çalışmadan Eskilgücü’nde yöneticiliğe kadar. İki eski başkan adayı Keskin ve Sanlav’ın “Biz Eskil’in geleceği için birlikte yola çıktık ve aday olduk” şeklindeki yaklaşımı dikkat çekiyor.

Tahsin Meral: Pankobirlik gibi önemli bir kurumda yıllarca yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Osman Altan: İki dönem Eskil Merkez Mahallesi’nde muhtarlık yaptı.

Eşmekaya Kasabası

Mehmet Öztürk: İki dönem Eşmekaya Belediye başkanlığı yaptı. ANAP’ın en güçlü olduğu dönemde Aksaray’dan ikinci sıra milletvekili adayı oldu. Başarılı iş adamı.

Mahir Eşmekaya: Eşmekaya’da sevilen, sayılan bir isim, başarılı bir esnaf.

İstiklal Mahallesi:

Mahmut Oruç: Ak Parti Eskil İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve 15 yıldır Tarımsal Sulama Kooperetifi’ndeki başkanlık görevini başarı ile sürdürüyor.

Nail İriş: İstiklal Mahallesi’nin iki dönemdir muhtarı…

Enver Caymaz: Bütün adaylar içinde fakülte bitirmiş tek isim. Bu mezuniyetin bir de Ziraat Fakültesi olması onun en önemli ayrıcalığı.
Kadir Altan:
Yıldırım Mahallesi’nden aday. Muhtemelen en genç aday ve içindeki memleket aşkı onu gazetecilik macerasına kadar sürükledi!

Özkan Kesmez: Bayramdüğün Köyü’nden aday. Yüksek okul mezunu, CHP Eskil İlçe Başkanı ve başarılı bir esnaf.

Fatih Mahallesi seçmeni çok şanslı!

Raşit Oğuz: Son yerel seçimlerde İl Genel Meclis Üyesi adayı. Genç, dinamik ve ilçemizin yarınlarına yön verebilecek yetenekte bir iş adamı. Önemli yatırımlar yapıyor memleketimize. Bunları yaparken de hem profesyonel manada çalışmalara ön ayak olma gayreti içinde hem de en büyük mutluluğu kazandığı paradan ziyade insanımıza iş kapısı açabilmesi. Raşit Bey’in aday olması ilçemiz adına önemli bir kazanç.

Geçenlerde bir sohbette Raşit Bey; Ülkemizin önemli markalarından birisi olan Ülker’in bir ürünü piyasa çıkarmadan önce nasıl saha araştırması yaptığını, ürünü o araştırma doğrultusunda çıkarıp daha sonra da bulunduğu marka çalışmalarında örneklerle anlatması. Onun klasik yerel iş adamlarından farkını ortaya koyan bence önemli bir ayrıntı idi. Yine kendisinin ilçemizin ilk marka ürünü olacak Kaymak Süt ile ilgili çalışmaları takdire değer.

Adnan Çeçen: Eskil Belediyesi meclis üyesi. Son yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayı Şerafettin Meral’in Kaputaş Yaylası’nda yıllardır süren hakimiyetini sona erdirdi.

Necati Belgemen. Eskil’in son 25 yılına damgasını vuran iki önemli isimden birisi belki de en önemlisi. 3 dönem Eskil’de belediye başkanı seçildi.

25 yıllık siyasi tecrübesi Oda’da zirve yaptı. Burada en önemli unsur önce iyi ve güvenilir bir kadro oluşturdu.

İşte 4 Kasım’da köşeme taşıdığım Eskil Ziraat Odası’nda görev yapan Vedat Belgemen’le ilgili ifadeleri bana aktaran isimlerden önemli bir kısmı Necati Belgemen’e siyasi olarak 180 derece ters ve ömrünü ona mahalefet için vakfetmiş insanlar. O insanlar bu şekilde memnuniyetlerini dile getirebiliyorlarsa. Bu sözler halkımızın Eskil Ziraat Odası’ndan memnuniyetinin somut bir hali olsa gerek.

Öte yandan Eskil’in Aksaray merkez ve ilçeleri arasında Ayçiçeği desteğinden yararlanan tek ilçe olması ve o süreçte oda başkanı olarak Belgemen’in bizzat Ankara’da yoğun kulis çalışmalarında bulunması seçimde elini güçlendirecek önemli bir unsur.

Bir başka önemli husus ise Eskil Ziraat Odası’nı Aksaray’daki oda başkan adaylarının bile örnek göstermesi.

İşte dün Aksaray basınında yer alan bir haber…

Aksaray Ziraat Odası Başkan Adayı Emin Koçak’ın basın toplantısında söylediği ifadeler: “Eskil bizim ilçemiz, Ziraat Odası da çok yakın bir dönemde kuruldu. 4 yıllık bir geçmişi olan Eskil Ziraat Odası’nın toprak tahlil laboratuarı var. Aksaray’ın 50 senelik bir Ziraat Odası olmasına rağmen bu laboratuarı yok.”

Evet bir seçime girilirken çiftçi tercihini ortaya koyacak kazananlar sevinecek kaybedenler üzülecek. Sonuçların bir kez daha hayırlı olması temennisi ile yazımı bitirirken, dikkat çekmek istediğim son nokta ise başkan adaylarının Necati Belgemen ve Raşit Oğuz ile sınırlı kalmayabileceği. Bugün sessiz kalan isimlerin yarın o gücü bulduğunda “Ben de adayım” diyebileceğini unutmayalım.

 

Tebrikler Sayın Alçay tebrikler Taşkesik halkı

 

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, başkan adaylığı sürecinde sık sık dile getirdiği bir husus vardı. “Eskil’de siyasi ikiliği bitireceğim.”

Başkanlığının ilk dönemindeki bazı uygulamalar ümidimizi kırmıştı ama işte seçimde rakibi Meral’in köyü olan ve Alçay’ın en az oy aldığı sandıklardan birisinin olduğu Taşkesik’e yaptığı çalışmalar…

Kuran Kursu yapılmasına destek vermesi.

Yıllardır “Taşkesik’in yolları taştan…”  Şeklinde nerdeyse aşıklara ilham olacak bozuk yolun asfaltlanması.

Yeşillendirme çalışmalarına ön ayak olması.

Köy okulu ve camisinin belediye imkanları ile bakım ve onarımı ile çevre düzenlemelerinin yapılması.

Evet, başkanın adil bir şekilde bir yaylamıza, oradaki insanımıza hizmet götürmesi bizi gelecek adına ümitlendirdi.

Elbette Sayın Alçay’ın yaklaşımı çok güzel ama bence en az onun kadar diğer bir güzellikte bu çalışmaları takdir eden, siyasi körlüğe kapılmadan bu çalışmaları sembolikte olsa bir plaketle Başkan’a memnuniyetlerini ifade eden Köy İmamı İsmail Çibuk, yayla halkından Osman Meral, Fehmi Meral, Yahya Sanlav ve Şıh Mehmet Sanlav’ı tebrik ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi