Öğrencilerin Eserleri Görücüye Çıktı

Öğrencilerin Eserleri Görücüye Çıktı
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nün kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “Anar Eyni Atölyesi” adlı heykel sergisi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı.

                                     

          

      Açılışa AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Elmas, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Serginin açılışını gezen protokol üyeleri, eserlerle ilgili öğretim üyeleri ve öğrencilerden bilgi aldı. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, eşi Serap Sağlar’ın heykelini yapan 3’üncü sınıf öğrencisi Betül Yükseler’e teşekkür ederek, başarılar diledi.

 

                         Vekil Türkmenoğlu, “çok özel bir sergi”

 

      AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, “Bu serginin çok özel olduğunu düşünüyorum. Heykel bölümünde eğitim görmek çok keyifli olsa gerek. Güzel eserler ortaya çıkaran öğrencilere sanat yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

 

                           Rektör’den “öğrencilere başarı dileği”

   

     Sergi açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, 3 yıl önce açtıkları heykel bölümünde öğrencilerin çok başarılı olduğunu belirterek, “Bu bölümü iyi ki açmışız diyorum. Öğrencilerin yavaş yavaş daha iyi eserler vereceğine inanıyorum. Akademisyen ve öğrencilerimi tebrik ediyorum” dedi.

 

                                           2 Yıllık Emeğin Ürünü

 

      Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi Anar Eyni, 13 öğrencinin 49 heykeli 2 yıllık eğitim öğretim süresinde hazırladığını belirterek, “Bu sergi heykel bölümümüzün ilk sergisi olduğu için bizim için çok özel bir sergidir. Öğrenciler ilk kez eserlerini görücüye çıkardı. 2 yıllık emeğin sonucu ortaya çıkan bu sergideki eserler, mermer, ahşap ve metal malzemeler kullanılarak yapıldı. Eserlerde serbest konuların yanı sıra hayat, spor ve felsefe konuları işlendi. Amacımız bu sergiyi geleneksel hale getirmek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.