Organları 6 Kişiye Umut Oldu

Organları 6 Kişiye Umut Oldu
Beyin ölüm gerçekleşen 51 yaşındaki emekli öğretmen İdris Turan Utku'nun 2 korneası, 2 böbreği, karaciğeri ve pankreası Ankara'da 6 hastaya nakledildi.

Edinilen bilgiye göre, emekli öğretmen Utku, yaralanma sonucu Aksaray Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yedi gün süren yaşam mücadelesini kaybeden ve beyin ölümü gerçekleşen emekli öğretmen Utku'nun ailesi organlarını bağışlamayı kabul etti.

 Utku'dan alınan kan ve doku örnekleri Ankara'ya gönderildi. Sonuçların olumlu çıkması üzerine organ nakli için bekleme listesindeki en uygun 6 kişiye, Utku'nun korneaları, böbrekleri, karaciğer ve pankreasının nakledilmesine karar verildi.

Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinden organ nakli konusunda uzman bir ekip Aksaray Devlet Hastanesine gelerek, üç saat süren ameliyat sonunda alınan organlar Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve GATA'daki 6 hastaya nakledilmek üzere Ankara'ya götürüldü.

Aksaray Organ Nakli Koordinatörü ve Aksaray Devlet Hastanesi yoğun bakım hemşiresi Mevlüde Öztürk, Aksaray'da ilk defa bir donörden organları alınarak Ankara'da organ bekleyen 6 hastaya nakil için gönderildiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.