Özel Konya Anıt Hastanesi Hekim kadrosunu güçlendirdi

Özel Konya Anıt Hastanesi Hekim kadrosunu güçlendirdi
Özel Konya ANIT Hastanesi yeni ESWL(Böbrek Taşı Kırma) cihazını hastaların hizmetine sunuyor.

ESWL Ekstra Corporeal Shock Wave Lithotripsy (ESWL); vücut dışında oluşturulan şok dalgası ile taş kırmayı ifade etmektedir.

ESWL ‘de amaç, cerrahi bir müdahaleye ihtiyaç duymamaktır.

Ultrasound cihazı veya skopi görüntüleme yöntemiyle çok hassas bir şekilde taşın tespiti yapılmaktadır. İşlem sırasında taş on line izlenerek taş hareketleri sürekli kontrol altında tutulmaktadır.

ESWL cihazı ile taş kırma konusunda görüşüne başvurduğumuz Op. Dr. Alattin Selçuk ve Op. Dr. Mehmet Yasin şu açıklamalarda bulundular:

 

“Özel Konya Anıt Hastanesi’nde uygulanan bu metotla, taşlara sıfır milimetre hata ile odaklanabiliyoruz ve böbrek taşının istenilen noktasını kırabiliyoruz.

ESWL ünitemizde değişik sertlikteki üriner sistem taşlarını kırmak mümkündür. Taş kırma cihazımızın küçük odaklı olması sayesinde taşlar kum haline getirildiğinden, hastalarımızın taşlarını günlük yaşantıları içinde farkında olmadan dökmesi mümkün olmaktadır.

 En az zaman harcayarak, hastalarımızın canı yanmadan ve en önemlisi minimal komplikasyon oranları ile taşlarınızdan kurtulmanız artık mümkün olmaktadır.

 

 ESWL(Taş kırmanın) Uygulandığı alanlar:

·         Böbrek Taşları

·         Üreter Taşları 

·         Mesane taşları

Taşkırma İşleminiz Nasıl Yapılır?

Ünitemizde taş kırma öncesi hazırlık hariç, uygulama süresi yarım saat kadardır. Taşkırmanın ilk aşamasında; hastanın böbrek taşı skopi ile görüntülenir ve kırmanın başlayacağı noktaya odaklama yapılır.

 

Taşkırma işleminde amacımız taşınızın tamamen ufalanmasını sağlamaktır. Ancak o zaman taşlar idrar ile zahmetsizce atılabilmektedir.”

 

 

 

ANIT HASTANESİ  DOKTOR KADROSUNU GÜÇLENDİRDİ

 

Op.Dr. Ahmet Başaran (Kadın Hastalıkları ve Doğum) Op. Dr. Selçuk Uzun (Genel Cerrahi) Op.Dr. Mehmet Yasin (Üroloji) dallarında hasta kabul etmeye başladılar alanlarında haklı bir tanınmışlığa sahip olan adı geçen doktorlar en son teknoloji  ve en son  tıbbi bilgiler ile Özel Konya Anıt Hastanesinde hasta kabulüne başlamışlardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.