Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Ramazan Bayramı…

Müslüman’ın 2 bayramı vardır bunlardan biri Ramazan Bayramı diğeri ise kurban bayramıdır.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının sonuna geldik. Rahmeti, mağfireti ve kurtuluşu bünyesinde barındıran bu ay uzun yaz günlerine rağmen hızlı bir şekilde gelip geçti.  Bu zor şartlar altında tutma kudreti gösteren tüm Müslümanlarımızın oruçlarını Allah’ım Kabul eylesin.

İlk Dini Bayramımız Ramazan Bayramı;

Toplum arasında yanlış bir algı olan bu bayrama şeker bayramı dese de gerçekte Ramazan Bayramıdır.

Bayramlarımız eskiden daha doğal olarak yaşanırdı.  Nedir efendim canlı olarak büyüklerin elini öpme şeker toplama, büyüklerimizi ziyaret etme bazen hüzünlü bazen sevinçle karşılardık bayramlarımızı…

Günümüzde ise bayramlar sanallaştı!

Şimdi bayramlarda tatile gidiyor, birçoğu da sanal kutlama dediğimiz masrafsız yöntemi kullanarak büyüklerinin bayramını kutluyor.

Nedir sanal kutlama!

Telefon ve internet üzerinden kutlamak tabi bunlar çok tasvip edilecek bir kutlama yöntemi değildir. Ama yine de arkadaşların gitme imkanı olmadığınız akraba eş dostlarınızın bayramını kutlamak bu yöntemle olabilir.  Bayramlarda isteyerek yada İstemeyerek de olsa ailenizden ve yanı başınızda duran gerçek dostlarınızdan kopmayın. Sonradan pişmanlık duyacağınız bu günleri maalesef geri gelmeyecektir. .

AİLENİZE verebileceğiniz en güzel hediye, yüzünüzde mutlu bir gülücük, saygı ve bağlılıktır zaman sevgilerin en sıcağıyla sarılacağınızı hissedeceksiniz.

Tabi Birde Bayramların vazgeçilmez ziyaretlerinden biride Kabir ziyaretleri

Kabir ziyareti Peygamber efendimiz S.A.V.  yerine getirdiği işlerdendir   ve sünnet kabul edilmektedir. 

İçinde bulunduğumuz ramazan  ayının son günleri ve bayramda ahirete gitmiş yakınlarımız için  kabirleri ziyaret etmemiz gerekir.

Eğer yakınlarımız varsa kabristan ziyaretlerinin yanı sıra bizzat yakınlarımızın kabirlerini ziyaret etmemiz Peygamber sünnetinin gereğidir. 

Kabir ziyaretinde, kabristanlığa girildiğinde tüm kabir halkına selam vermek, hepsi için dua ve niyazda bulunmak, zamanımız ölçüsünde Kur’an-ı Kerim okumak kabir ziyaretinin adabındandır. 

Kabir ziyaretine gidenlerin kabirde bulunanların ruhları tarafından tanınacakları, kendilerine verilen selamları alacaklarına inanılır. 

 

Her gününüzün bayram tadında geçmesini temenni eder Başta tüm İslam Alemi olmak üzere herkesin Ramazan Bayramını tebrik eder

Şeker gibi bir bayram geçirmeniz temennisiyle…

Herkese İyi bayramlar dilerim.

Bu yazı toplam 1537 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.