Referans hastane olacak

Referans hastane olacak
S.Ü. Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin, hastanenin kısa sürede büyük gelişme kaydettiğini belirterek, amaçlarının referans hastane olmak olduğunu söyledi

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin, gecikmeli olarak kurulan hastanenin şimdilerde bölgedeki büyük bir eksikliği giderdiğini ifade etti. Hastanenin akademik personel ve teknik donanım açısından hiçbir eksiğinin kalmadığını söyleyen Başhekim Şahin, sadece Konya’dan değil, çevre illerden de birçok hastanın tedavi olmak için hastanelerine geldiğini söyledi. Şahin ayrıca en büyük eksiklerinin yeterli personellerinin olmaması olduğunu bildirdi.
FAKÜLTEDE EĞİTİME BAŞLANDI
Selçuklu Tıp Fakültesi’nin 2002 yılından bu yana öğrenci almaya başladığını fakat fakülte binasındaki eksikler nedeniyle derslerin Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde verildiğini dile getiren Başhekim Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Bu yıla kadar eğitimimiz Meram Tıp Fakültesi’nde sürdürüldü. Ancak bu yıldan itibaren tüm öğrencilerimizi kendi bünyemize dahil ettik. Eğitimlerini Selçuklu Tıp Fakültesi’nde vermekteyiz. Yaklaşık 600 öğrencimiz var. Son iki yıldır her 120 civarında öğrenci almaktayız” diye konuştu. Şu an hastanenin bütün birimlerinin faal durumda olduğunu, akademik olarak da hiçbir eksiklerinin kalmadığını söyleyen Prof. Dr. Şahin, “Hastanemiz uzun bir kuruluş süreci yaşadığı için teknik donanım olarak fazla bir eksiğimiz yok. Aslında ülkemizdeki 20 yıllık fakültelerle kıyaslanabilecek düzeyde donanıma sahip olduğumuzu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
GÜNLÜK BİN 500 HASTAYA BAKILIYOR
Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’nde günlük ortalama bin 500 civarında poliklinik sayısına ulaşıldığını belirten Başhekim Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Hastanemizin özellikle göz, cildiye, KBB, pediatri, dahiliye polikliniklerinde yoğunluk yaşanıyor. Hastanemize Konya’nın her yerinden ve ayrıca şehir dışından hastalar geliyor” dedi. En büyük sıkıntılarının personel konusunda olduğunu ifade eden Şahin, “450 şirket elemanı, 150 kadrolu personelimiz var. Personel yetersizliği nedeniyle üçte bir kapasite ile hizmet verebiliyoruz. Kurulu, hazır bir hastanemiz var ama çalıştıracak personel olmadığı için hizmete sokamıyoruz. Bize 250 civarında personel verilse bin yataklı bir hastanede tam kapasite hizmet verebilecek hale geleceğiz. Biz bu personelin masrafını 2-3 ayda çıkartırız ve ek vergi verebilecek hale geliriz. Hem de çocuklarımız için istihdam alanı çıkmış olur” diye konuştu.
TEMEL HEDEF REFERANS HASTANE OLMAK
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’nin uzun bir kuruluş süreci yaşadığını ve kısa bir süre önce hasta kabulüne başladığını anımsatan Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Yeni kurulmuş bir hastane olduğumuz için elbette ki eksiklerimiz var. Ama temel hedefimiz  bölgemizde, ülkemizde ve coğrafyamızda referans hastaneler arasına girmektir. Henüz bu hedefin uzağındayız ama fiziki altyapı, teknik donanım olarak oldukça iyi durumdayız. Bize düşen organizasyon ve insan faktörü kısmını çözüp bu hedefe yürümektir” dedi.
LÖSEMİLİ HASTALARA EĞİTİM VERİLİYOR
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi’nin emsalindeki hastanelerden en büyük farkının lösemili hastalar için bir eğitim kurumuna sahip olması olduğuna dikkat çeken Başhekim Mustafa Şahin, “Lösemili çocuklarımızın eğitim sürecinden uzak kalmalarının önüne geçmek için hastanemiz bünyesinde lösemili hastalara eğitim veren bir birim oluşturuldu. Bu birimimizi daha organize hale getirip, hizmet alanlarımızı genişletmek istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.