Sayın Yıldırıcı bizim köye gelsin!

Bunlar yapılan çalışmalara halkın dahil edilmesi ve bürokrasinin vatandaşın ayağına gitmesi.

Yani kişinin bulunduğu makam ve mevki ne olursa olsun birimiyle ilgili sıkıntılarının ilgili makama ulaştırılması beklenilmeden söz konusu makamda sorumlu olanların vatandaşın, istek, şikayet ve sorunlarının yerinde görmesi ve çözmesi.

İşte geçtiğimiz günlerde Ak Parti Aksaray İl Başkanı Sayın Fatih Yıldırıcı toplulaştırma çalışmalarının Aksaray’ın birçok köyünde seri bir şekilde hayata geçirildiğini ifade etti.

Toplulaştırma çalışmaları özü itibariyle faydalı olabilir daha önceki bir yazımda da belirttiğim gibi günümüz şartlarında özellikle Eskil gibi arazisinin önemli bir kısmı sulak olan bir bölgede birçok sıkıntıyı beraberinde getireceği muhakkak!

İşte “Toplulaştırmaya Kocaman Hayır” başlıklı yazımdan sonra arazilerinde toplulaştırma uygulanmış birçok vatandaş ilk başta büyük bir hevesle istedikleri bu çalışmanın çok sayıda mağdur doğurduğunu ve toplulaştırma çalışmaları konusunda dikkatli olunması uyarısı yapıyorlar.

Sayın Yıldırıcı madem halkın görüşlerine çok değer veren bir partinin il başkanı o halde ilk önce daha önceden toplulaştırma yapılan bir Böğet’te bir Eşmekaya’da vatandaşların yaşadığı sıkıntılar neler onlarla ilgili bir araştırma yaptırsa…

İkinci adımda bu çalışmanın uygulanacağı köylerde vatandaşlar arasında bir araştırma yapılsa mesela toplulaştırma konusunda vatandaşlar ne biliyor, arazisine toplulaştırma çalışmasına dahil olmasını isteyenlerin oranı nedir? Gibi sorulara aranacak cevaplar ve sonuca göre oluşacak çalışmaların çok daha faydalı olacağına inanıyorum.

Öte yandan gördüğüm bir diğer husus, toplulaştırma çalışmaların psikolojik ve sosyolojik boyutuna neden kimse önem vermiyor.

İnsanların bir ömür mülk olarak gördükleri arazilerin toplulaştırması ile birlikte el değiştirmesinin onun ruh halinde oluşturduğu yıkım nedir?

Evet netice olarak;

Toplulaştırma çalışmalarının günümüz koşullarında birçok köyde yüzde 100 gibi özel kuyulardan sulandığı bir Eskil’e fiziksel olarak uymayacağı…

Bu çalışmalara harcanacak 100 Milyon Liralık toplulaştırma bütçesinin istihdam alanlarına kaydırılarak köyden şehre olan göçün kullanılmasında kullanılacağına inanıyorum.

Haydi Sayın Yıldırıcı bizim köye gel…

Sorunları, sıkıntıları, beklentileri yerinde gör!

Bu köy ise fark etmez.

Eskil’in 80 yaylası ve köyü içinde istediğinize buyurun gelin!

 

Mevlüt Keskin'in Toplulaştırmaya Kocaman Bir Hayır Yazısı için tıklayın

http://haberfark.net/kose_yazisi.asp?id=18143

Bu yazı toplam 1952 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum