Selçuklu Belediyesi Konya'yı tanıtacak

Selçuklu Belediyesi Konya'yı tanıtacak
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi hazırladığı, "Şehrimi Tanıyorum" projesi kapsamında şehri tanıtıcı turlar düzenleyecek.
İnce Minare Müzesi önünde projeyi tanıtan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'da yaşayanlar ve dışardan gelen öğrencilere kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmayı planladıklarını belirterek, "İlk etapta 600 kişilik 12 grupla projeye başladık. Üniversitemizdeki öğrenci topluluklarının başkanları, mahalle sakinleri ve emekli konağına gelen vatandaşlarımızı bulundukları yerlerden alıyoruz. Öncelikle yeni hizmet binamız ve Selçuklu Belediyesi Spor ve Kongre Merkezimizi gezdiriyoruz. Daha sonra Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi, İnce Minare Müzesi, Alaaddin Camii ve son olarak Sille'yi gezdirip buralar hakkında rehberlerimiz vasıtasıyla bilgiler veriyoruz" dedi.
Projede özellikle üniversite öğrencilerine ağırlık vereceklerini dile getiren Başkan Altay, "Konya'da 100 bine yakın üniversite öğrencimiz var. Çoğu il dışından gelen bu öğrencilerimizi Konya'yı tanıtarak onların gönüllü birer kültür elçimiz olmalarını istiyoruz. Bu proje, bütün Konyalılara Konya'yı tanıtana kadar devam edecek. İleri tarihlerde il dışından da misafirleri ağırlayıp Konya'yı tanıtıcı faaliyetlerde bulunmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.