Selçuklu Tıpta Acil Servis Hizmete Girdi

Selçuklu Tıpta Acil Servis Hizmete Girdi

Teknolojik ve modern alt yapısıyla Türkiye’nin sayılı tıp fakültesi hastanelerinden biri haline gelerek hizmete girdiği günden bu yana bölgenin önemli bir sağlık merkezi konumuna yükselen Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi, acil hastaların tedavisinde

 

   Acil Tıp Kliniği, 12 yataklı ilk bakım ünitesi, 3 yataklı travma, 3 yataklı resüsitasyon, 5 yataklı yoğun bakım ve 11 yataklı gözlem üniteleri ile hizmet verecek. Klinikte 2 öğretim üyesi, 2 araştırma görevlisi, 9 hemşire ve 10 personel görev yapıyor.

 

1 Yılda 80 Bin Hasta

 

Gerek modern dizaynı, gerekse teknolojik alt yapısıyla Acil Servis Kliniği’nin emsallerine göre oldukça iyi bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Hastanemiz açıldığı günden bu yana kentimizin oldukça önemli bir nüfusa ve hasta potansiyeline sahip bölgesinde hizmet vermektedir. Yeni bir hastane olmamıza rağmen şimdiden klinik ve polikliniklerde 80 bini aşkın hastaya hizmet sunuldu. Eksik ünitelerimizin de hizmete açılması ile bu sayının çok daha yukarılara tırmanacağını düşünüyor ve tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz.” dedi.

 

“Acil hastalarımızı geri çevirmeyeceğiz”

 

Gerekli tüm şartları oluşturmadan acil servisi hizmete açmak istemediklerini bu nedenle tüm ayrıntıları titizlikle takip ederek eksiklikleri giderdiklerini belirten Prof. Dr. Şahin, “Özellikle durumu acil olan hastalarımızın 1 saniyesi bile bizim için çok kıymetli. Şimdi gerekli şartlar sağlanmış modern, teknolojik imkana sahip, doktoruyla, hemşireyle ideal bir servis oluşturduk. Artık acil vakalı hastalarımızı geri çevirmeyeceğiz. Umuyorum ki bundan sonra hastalarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti vereceğiz.” dedi.

 

 Eksiklikler Hızla Gideriliyor

 

3000 araçlık otopark ile helikopter pistinin de çok yakında hizmete gireceğini müjdeleyen Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ise, “Daha da önemlisi gerek öğretim üyesi seçiminde gerekse idari ve firma kadrolarının tespitinde çok titiz davranarak, uyumlu, meslek etiğine sahip, güler yüzlü, anlayışlı ve saygılı bir topluluğun fakültemizde oluşturulmasına çalıştık. Uyum içinde gerçekleştirilen çalışmalar şimdiden meyvelerini vermeye başladı. Kalan eksik kısımların da tamamlanması için çalışmalar hızla sürüyor. Şu anda 934 yatak kapasitemiz mevcut olup, en kısa sürede tam kapasite ile hizmet vermek için gün sayıyoruz.” diye konuştu. 

Bu haber toplam 1806 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık