SGK'dan herkes eşit şekilde yararlanıyor

SGK'dan herkes eşit şekilde yararlanıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konya İl Müdürü Özge Songül, SGK Haftası çerçevesi kapsamında düzenlediği basın toplantısında, sosyal güvenliğin kamuoyu nezdinde daha iyi anlaşılabilmesi için çeşitli faaliyetlerle bilgilendirme yapılacağını kaydetti.

SGK Konya İl Müdürü Özge Songül, 16-22 Mayıs SGK Haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, tartışılan Sosyal Güvenlik Reformu'nun hayata geçirildiğini belirtti. Dağınık kurumsal yapıların tek çatı altında toparlandığını ve sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun uygulamaya konulduğunu hatırlatan Songül, "Türkiye'de yaşayan herkesin genel sağlık siğortası kapsamına alındı. Sağlık hizmetlerinden herkes eşit şekilde yararlanır hale gelmiştir. Emeklilik sistemi bakımından sigortalı grupları arasında azami norm ve standart birliği sağlanarak vatandaşlarımız arasındaki ayrım ortadan kaldırılmıştır" dedi.
Bugün yapılması gereken en önemli işin bu normların topluma benimsetilmesi olduğunu ifade eden Songül, "Sosyal güvenliğin toplum ve bireyler için önemini kavratılmasıdır. Kurum olarak böyle bir haftada kutlamaktaki temel amacımız, toplumda sosyul güvenlik bilincini yerleşmesine, sosyal güvenliğin öneminin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmaktır. Sosyal güvenlik alanında yaşanan ya da yaşanabilecek sınıtların tüm toplumu etkileyeceğine inanmaktayız. Bu nedenle de toplumun tüm kesimlerinin sosyal güvenliğe sahip çıkmalarını, hak ve yükümlülüklerini bilmelerini, haklarını aramaları, yükümlüküleri yerine getirmesini arzulamaktayız" diye konuştu.
SGK olarak vatandaş odaklı, kolay erişelebilir, adil kaliteli ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini kurmak ve geliştirerek yaşatmak vizyonu ile çalıştıklarını vurgulayan Songül, Konya'da halen SSK, Bağkur ve Memur 390 bin aktif sigortalı, 237 bin de pasif sigortalının bulunuyor. Bunun yanında aktif ve pasif sigortalıların bakmaklı mükellef oldukları sayının ise 1 milyon 143 bin kişinin olduğu aktardı.
Konya'nın 30 bin kişinin 2022 sayılı yasıdan aylık aldığı, 202 bin kişinin ise yeşil kart kullandığına dikkat çeken Songül, 45 bin civarında kişinin ise sosyal güvenlik kapsamın dışında bulunduğu belirtildi.
Songül, 6111 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki yasa kapsamında da, 31bin 300 Bağ-Kur sigortalısının 286 milyon 560 bin TL, 15 bin işvereninin 271 milyon TL borcunu yapılandırmış bulunduğunu aktaran Songül, "Yapılandırmaya müracaat etmeyen vatandaşlarımıza bu tarihi fırsatı kaçırmamaları konusunda sizlerin aracılığı ile bir kez daha hatırlatma yapmak isterim" dedi.
Sosyal güvenliğin kamuoyu nezdinde daha iyi anlaşılmasını sağlamaya yönelik çeşitli faaliyetlerle bilgilendirme yapılacağına da değinen Songül, bu faaliyetlerin SGK ve MEB işbirliğiyle ilköğretim öğrencilerine yönelik "Önce Sosyal Güvenlik" konulu resim ve komposizyon yarışması ve masa tenisi, futbol ve santranç gibi etkinliklerle SGK'nın tanıtılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.