Şifa kaynağı kükürtlü su ilgi bekliyor

Şifa kaynağı kükürtlü su ilgi bekliyor
Ereğli ilçesine bağlı Akhüyük Köyü'nde bulunan kükürtlü suyun, yetkililerin girişimleriyle bölgeye kazandırılması bekleniyor.

 

Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Akhüyük Köyü'nde bulunan kükürtlü suyun, yetkililerin girişimleriyle bölgeye kazandırılması bekleniyor.
Ereğli ilçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan ve Şehzade Mustafa'nın idam edildiği köy olarak tarihe geçen Akhüyük Köyü'nde bulunan kükürtlü su yetkililerin girişimleri ile bölgeye kazandırılmayı bekliyor. Yıllar önce Refik Saydam Hıfzısıhha Başkanlığı Bilim Kurulu'ndan ve Numune Hastanesi Hidroterapi ve Fiziko Terapi Kliniğinde suyun tahlilinin yapıldığı ve tahlil sonunda içerisinde birçok mineral barındıran ve özellikle cilt sağlığı başta olmak üzere romatizma ve eklem hastalıkları, çocuk felci hastalıkları, beslenme bozukluklarından kaynaklanan hastalıklar, çeşitli kaşıntılar, psikiyatrik hastalıkları, çeşitli kadın hastalıkları, karaciğer ve safra yolları hastalıkları, hazım bozuklukları gibi hastalıklara iyi geldiği belirtildi. Şifa kaynağı suyun boşa aktığı ve kükürtlü suyun Pamukkale ile aynı değerleri taşıdığı, oluşturduğu travertenlerle dikkat çeken bölgenin ilgisizlik nedeniyle günden güne yok olduğunun görüldüğü kaydedildi.
Birçok gözün kurumasına rağmen suyun başka noktalardan patladığı ve sıcaklığının 25 derece civarında olduğunu ifade eden köylüler, şifa kaynağı olan kükürtlü suyun koruma altına alınmasını ve bölgede kurulacak tesisle turizme kazandırılmasını istediler. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.