Şükrü Başarıkan

Şükrü Başarıkan

Sohbetin önemi

Sohbetin önemi

      “Ey  îman edenler! (Gücünüz nisbetinde) Allah’ın emrine uygun yaşayın/aykırılıktan sakının ve ancak Müslümanlar olarak can verin. Al-i  İmran Sûresi, 3/ 102 Rabbimiz bu âyeti kerîmede kendisine  îman edenlere hayatın gâyesi ile ilgili en önemli ikazlardan birini yapmaktadır. Allah’tan gereği gibi korkmak ve İslâmî bir yaşayış içinde olarak ölmek son derece önemlidir. Bunun içindir ki, Allah’ı gereği gibi tanıyan ve ona saygı duyanlar,  îman ve salih amelle yaşarlar. Küfür, şirk ve tağut belâsı karşısında sarsılmazlar, eğilmezler ve şeytanın oyununa gelmezler. Allah’ın bu emri karşısında mü’minler Müslümanca ölmeyi gâye bilirler.  Feyzü’l-Furkan Kur’ân’ı Kerim Açıklamalı Meali, (H Tahsin FEYİZLİ.)

Âyette: “Ey insanlar! Sizi bir nefisten (aynı mahiyetteki bir nesneden) yaratan, ondan (onun özünden/maddesinden) da eşini (Havva’yı) vücuda getiren ve ikisinden de pek çok erkek ve kadın üretip yayan Rabbinizin emrine uygun yaşayın/Ona karşı gelmekten sakının. Kendisinin adı ile (yemin edip) birbirinizden isteklerde bulunduğunuz Allah’(ın emrine aykırı davranmak)tan ve akrabalık bağlarını kesmekten kaçının. Şüphesiz ki Allah, sizi tam anlamıyla görüp gözetlemektedir.” Nisâ Sûresi, 4/ 1.

Başka bir âyette, “Ey inananlar, Allah’a saygılı olun/ emirlerine uyun, ve doğru söz söyleyin ki, (Allah) işlerinizi düzeltsin ve sizin günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah’a ve Resûlü’ne itâat ederse muhakkak ki en büyük bir başarıya/kurtuluşa ermiş olur.” Ahzâb Sûresi, 33/ 70-71. buyurmakta.

Resûlüllah Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor: “Bir ev halkı  (kadın ve erkek) birbirine gönülden bağlı olursa; Allah Teâlâ onlara rızkı bol verir ve (kötülüklere karşı) daima Allah’ın hıfzı himayesinde olurlar. Ramuz’ül Ehadis, H. No: 1590. Nikâh kıyıldıktan sonra şeytanın en çok uğraştığı iş evli kimselerin arasına nifak sokmasıdır. Bu hile ve tuzağını ilk insan olan Adem (a.s.) ve Havva validemize yapmış, onların cennetten dünya hayatına indirmesine ve çok uzun bir süre yani 200 veya 300 sene ayrı kalmalarını sağlamıştır. İşte bizde bu melun şeytanın tuzak ve hilelerinin olduğunu unutmamalıyız.

Nikahınız hayırlı olsun. Bir yastıkta bahtiyar ve ihtiyar olun!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şükrü Başarıkan Arşivi