Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Tarihi Bir İLK yaşandı

Bu seçimden sonra Tarih, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk defa Cumhurbaşkanını halk tarafından seçildi, Recep Tayyip Erdoğan Açısından da Türkiye Cumhuriyetinin Halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti.

Cumhurbaşkanı daha önceden bilindiği gibi Meclisteki Milletvekilleri tarafından bazı dönemler askeriyeden bazı dönemlerde Meclisten seçiliyordu.

 

Gelelim seçim ile ilgili değerlendirmelerimize;

Bana göre Seçimin sonucu çok önceden belliydi. Hatta sandığa bile gitmeye gerek yoktu. Herkes yüzde yüz Recep Tayyip Erdoğan’ın seçileceğini biliyordu. Dikkat edilirse Yerel seçimlerde olduğu gibi ciddi bir seçim çalışması yürütülmedi.  Her ilde Mitingde düzenlenmedi.

Seçim süreci ile ilgili olarak;

Oy kullanmayan kişi sayısında ciddi artış olduğu gözlendi. Bunların bir bölümü tepki için gitmedi, bir kısmı işlerinden dolayı, bir kısmı yaz dönemi olduğu için öğrenciler memleketlerinde oldukları için, bir kısmı ise sonuç nasıl olsa belli deyip sandığa gitmemiştir.

Uzmanlar tarafından ifade edilen bir diğer önemli konu Tayyip Erdoğan’ı ve Selahattin Demirtaş’ı destekleyenlerin tamamına yakını oy kullanmaya gitmiştir. Buda bağlılığın bir göstergesi diyebiliriz.

Çatı tutmadı

Kazananın belli olduğu yerde birde kaybeden olacak bana göre seçimin kaybedenin En son yerel seçimlerde Ankara Büyükşehirde olduğu gibi, Kaybedeni bu duyguyu 9. Kez Yaşayan Devlet Bahçeli’li MHP ve CHP olmuştur. Bunu güzel Eskil Belediye Başkanı Sayın Niyazi Alçay’ın seçimden hemen sonra paylaştığı bir paylaşım ile özetlemiştir. Alçay Facebook Paylaşımında; “Fırtına çıktı çatı çöktü altında kalanları acil Afet kurtarma ekibi enkazda kalanları kurtarmaya gidiyor.” Cümleleri özetlemiştir. Kazançlı çıkan ise Çatının akacağını bilen ve Çatıya girmeyen Selahattin Demirtaş’lı BDP olmuştur. Oy oranını %9,8 çıkarmıştır. Milletvekilliği seçimlerinde ciddi bir çalışma yapmaları halinde Milletvekilliği genel seçimlerinde %10 barajını aşamasa da zorlayacaklarını düşünüyorum.

BDP ile ilgili diğer bir önemli not her seçimde oy oranını giderek artırıyor. Buda BDP’nin ilerleyen dönemlerde Türk siyasi tarihinde güçlenerek emin adımlarla yürümeye devam ediyor.

Son olarak Eskil Bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan’a karşı görevini yerine getirmiş Erdoğan’a %75 gibi bir destek sağlamıştır. Şimdi Eskil inşallah %75 lik bir hizmet gelmesi ümit ediyorum.

Son olarak; Evet yazımın Başlığında olduğu gibi tarihi bir ilk yaşandı. Türk Halk İlk defa Kendisi Cumhurbaşkanını seçti.  Bizlerde bu ilki yaşadık bu seçimin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını ümit ediyorum.

Bu yazı toplam 1406 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum