Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baykan

Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baykan

Taviz vere vere geldik bu hallere!

Değişen hiç bir şey olmamasına rağmen ülkemiz; yaklaşık Otuz yıldır terörle mücadele vermektedir. Ülke ekonomimizi sürekli tırtıklayan bu terör illeti Devletin vatandaşına vermek istediği hizmete de çomak sokmaktadır. Yanlış politikalar ve tavizler sonucu terör; bu ülkeden mal ve can almağa devam etmektedir.

Bakın nasıl:

*Yakın bir zamana kadar sınırlarımızdan giren teröristler haber yapılırken; ülke adı ağızlara alınamaz ve “KOMŞU BİR ÜLKEDEN SIZAN TERÖRİSTLER” diye tanımlanırdı. Sanki Türkiye’nin tek komşusu varmış gibi,

* ”İHBARCI BAKKAL KURŞUNA DİZİLDİ” Başlıklı gazete manşetleri atıldı. Bu haberi okuyan vatandaştan nasıl ihbarlar beklersiniz?

*Kaçak yapı yapan terör Sempatizanlarının yıkılan gecekonduları için “BELEDİYENİN İNTİKAMI” başlıklı manşetler atıldı. Hal bu ki; belediye yasadan aldığı yetki ile yıkmıştı o evleri,

*Bir kısım medya; gazete haberlerinde “PKK KOMUTANI, PKK BAYRAĞI” gibi deyimler kullandı,

*Devletimizin en ileri gelenleri bile bizi tanımayanlara kardeşimiz diye hitap etti. Kardeşimiz dediklerimiz bizleri kardeş olarak kabul etselerdi PKK’ya çanak tutmazlardı.

*Görevini yapan polisimize: “Bana bak ben kimim biliyor musun? Seni Hakkari’ye sürdürürüm ” Diye gözdağı vermedik mi?

*Siyasi rant uğruna aflar çıkarmadık mı?

*Suçun caydırıcı bir etkisi olan idamı kaldırmadık mı? Ayrıca pişmanlık yasasından yararlanıp da paçayı kurtaranlardan kaçı adam oldu doğrusu çok merak ediyorum,

*Adamlar ana yola bir ton bomba düzeneği kuruyor ve bir Allah’ın kulu bunu görmüyor göremiyor,

*Şehit haberlerini; reyting uğruna şova dönüştürdük ve hainlerin yüzlerini güldürdük,

*Hayatında dağ görmemiş bir kısım Mehmetçiği katil dağ ayılarının önüne yem attık,

*Devletin polisine tokat atanların ve küfür edenlerin herhangi bir ceza aldıklarını duymadık,

* ”PKK İSTİFA ETTİRDİ” başlıklı karizma yaratıcı haberlerini bile gördük,

*Bir kısım medya halen öldürülen teröristleri “ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ” diye haber yapıyor. Nasıl etkisiz hale getiriliyor? Elleri kolları mı bağlanıyor, bayıltılıyor mu, öldürülüyor mu? Belli değil.

PKK’nın toprak ve vatan arzusu gibi bir isteğinin olmadığını; Türk düşmanı ülkelerin taşeronluğunun yanı sıra eşkıyalığın ve kaçakçılığın odağı olduğunu bir türlü anlayamadık.

Şimdi ülkemin gelmiş geçmiş tüm siyasilerine soruyorum: Terörle mücadelede etkin bir yol haritamız oldu mu, olmadı mı? Yoksa; bir Otuz yıl daha şehitler mi vereceğiz?

Bu yazı toplam 1354 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.