Tavsiyelerim

 

Geçenlerde bir memleketin büyümesi kalkınması,tanıtılması, o memleket insanlarının bir birine saygı, sevgi ve muhabbetle bağlı olmalarına endekslidir demiştim. İşte şimdi buna ek olarak daha çabuk büyümek için daha güzel tanınmamız için bazı tavsiyelerde bulunacağım.

1-     Karşımızda ki genel seçimde Eskilimizden mutlaka bir milletvekili seçelim. Olmaz demeyin, bu oyla olacak Eskil’in onaltıbin seçmeni var. Biz birbirimize sahip çıktıktan sonra mesele kalmaz. Ha aklınızın acundan şöyle bir şey geçmesin. Mustafa hoca aday mı? Diye. Asala benim böyle bir düşüncem yok. Ama memleketimizin yetiştirmiş olduğu nice kardeşlerimiz var. Bizim dertlerimizi bilen bize çare olmaya çalışacak Eskilmizin ismini duyuracak nice ana kuzularımız var onlara sahip çıkalım. Bizim bundan böyle Ankara’da bir söz sahibimiz olsund erim.

2-     İlçemizin zenginlerine bir tavsiyem sizdse bir fabrika açın. İş sahalarıız olsun, çocuklarımız olsun, çocuklarımız kendi memleketinde rızkını kazansın. Başka memleketelere göç etmesinler. Sizler yardımcı olun paranızı yatırım yapın.

3-     Kefenin cebi yok kimse bir şey götüremez. Lakin yapmış olduğunuz bu iş sahalarında çalışan işçilere verilen para sizin için en güzel sadaka olarak öbür alemde dekarşınıza çıkar. Bu alemde zaten sizleri halk sever ve sayar. İnşallah öbür alemde de HAK sever ve mükafatını verir.

4-     Eskilimiz de yetişştirmiş olduğumuz ürünleri tanıtalım. Bizim pancarımız mı yok? Ayçiçeğimiz mi yok? Kavunumuz mu yok? Kayısımız mı yok? Mesela bir festival düzenlesek. Basın yayın organlarında güzel bir tanıtım yapsak. Ürünümüzü tescillendirsek çok iyi olur. Bizim kavunumuz azar balı gibi mükemmel. Kayısımız Malatya’nın kayısından daha güzel.

5-     Yüksek okulumuzu hemen yapalım Elimizden geldiğince yardımcı olalım. Bu okul Eskil adına çok şeyler kazandıracak Ekonomi adına olduğu kadar kültürel yöndende bize büyük katkıları olacak

Eskilgücüspor’a sahip çıkalım. Yılda 5 Tl. yardım etsek Eskilgücü 2 yıl sonra 3. liğde bizi temsil eder. Yeter ki bizler sahip çıkalım. Burdan Pazar günü il Özel idarespor’la oynanacak maça hepinizi davet ediyorum.

Bu yazı toplam 2311 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum