TEŞVİKTE 5.BÖLGE VE KOOP GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİ!

 Atalarımızın “Er evlenen döl,er kalkan yol alır” sözünün umursanmamasına ve aslı olan olmayan sebeplerle Aksaray Üniversitesinin cazibesini ve dolayısıyla Aksaray’ın cazibesini zirveye çıkartacak olan Tıp Fakültesini kaçırsakta Aksaray’ımızın son teşvik kapsamında 5. bölge içine alınması, bu bölgedeki yatırımcıların 6. bölgenin imkanlarından da faydalanabilmeleriyle kelimenin tam anlamıyla yatırımcıları için en cazip hale getirildik.

Bu cazibeyle çok yakın zamanda gelecek yer taleplerinin karşılanmasıyla ve zemin etüdü bitirilip proje çalışması safhasına gelen Demir Yolu ile Çakmak Tren hattı üstünden Adana,Mersin ve Güneydoğunun tüm illeriyle birlikte Moskova,Pekin,Tahran, Bağdat ve Şam tren hatlarına bağlanmamız.

Ortaköy,Kırşehir üzerinden ise Yozgat Yerköy’e bağlanmakla İstanbul ve İstanbul üstünden Avrupa ya,Kayseri üstünden ise Samsun ve tüm Karadeniz ile Kafkasya’yla Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetlerine de bağlandığımızda Türkiye’nin yatırım yönünden en cazip merkezi olma konusunda Aksaray’ın eline hiçbir yer su dökemeyecek!

Yine Aksaray’ın KOP Bölge Kalkınma İdaresi kapsamına alınması ise Aksaray’ın tarımından, turizmine, eğitiminden sanayisine,madenciliğinden hayvancılık ve tarımının geliştirilmesine yakın,orta vadede sağlayacağı katkı en az kalkınmada 5. bölge kapsamına alınmamız kadar,hatta uzun vadede bundanda önemlidir!

Aksaray ile Nevşehir Tuz köy Hava limanı arasındaki yolun 110 km.den 68 km’ye indirilmesi ise Aksaray’dan Türkiye’nin ve Dünyanın her hangi bir havalimanına gidecek olanların seyahat edecekleri uçağına olumsuz hava şartları olmaz ise 40,olur ise maksimum 60 dakikada ulaşabilme imkanına kavuşturulacak olması, başta gurbetçilerimiz ve ilimize gelecek yerli ve yabancı turistler olmak üzere ilimizde üniversitemizde ders verecek olan hocalarla, ilimizde bulunan yatırımcılardan alışveriş yapacak olanlarla,yatırım yapacak olanların geliş ve gidişleride çok rahat ve kısa zaman içinde gerçekleştirme imkanına kavuşmuş olacaklarından bu hem onlar,hemde Aksaray için bir nimettir!

TEŞVİK KAPSAMINDA 5. BÖLGEYE ALINMAMIZ VE KOPA ALINMAMIZ, HAVA ALANI YOLUNUN KISALTILMASI GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİ VEKİLLERİN İSTİKRARLI VE SABIRLI ÇABALARIYLA

BU HİZMETLERLE TEŞVİKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yazının girişinden itibaren yazdığım Aksaray’ın yatırımda zirve yapmasını sağlayacak olan teşvikte 5. bölge kapsamıyla Kop Bölge Kalkınma İdaresi kapsamına alınmamızla en az 92 yıllık hayalimiz olan Tren hattının etüt çalışmalarının kılın kırka yarılarak adeta nakış işler gibi santim, santim gerçekleştirilen çalışması,Aksaray ile Tuz köy Hava alanı arasındaki mesafenin 42 km kısaltılması gök ten zembille inmedi.

Bunları durup dururken Hükümet veya ilgli kamu kurumu tarafından Aksaray’a verilmedi!!!

Bu hizmetler Aksaray milletvekilleri Alirıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz’ün istikrarlı,sabırlı ve samimi çalışmalarının meyveleridir!!!

YATIRIMCIYI KÜSTÜRMEYECEK, KAÇIRMAYACAK, GEREĞİNDE AYAĞINA GİDECEK, HER TÜRLÜ ARTI TEŞVİKLERİ SAĞLAYACAK BİR VALİYLE TEŞVİĞİN VE HİZMETLERİN CAZİBESİ MİSLİ MİSLİNE ARTAR!!!

Vekillerin samimi ve fedakar çalışmalarıyla aldıkları bu hizmetlerin özellikle Aksaray’ın teşvikten maksimum seviyede faydalanabilmesini sağlayabilmeleri için Aksaray il olduğundan beri görev yapan Valilerin tamamını toplasan başarısını yakalayamayacakları 1973-78 arası Aksaray’da görev yapan hiçbir bütçesi olmadığı halde döneminde Aksaray’a bağlı olan köy ile beldelerin ihtiyaçlarını samimiyeti ve fedakarlığıyla yerinde karşılayan efsane mülkiyeli Kaymakam Yüksel Özden gibi bir Vali’nin atanması sağlanmalı.

Aksaray’a atanacak ve efsane Mülkiyeli Yüksel Özden gibi idealist ve pratik zekalı olan bu valinin istenen başarıyı sağlayabilmesi için en az 5 yıl hizmet yapmasını da sağlamaları gerekir.

Bu özelliklere sahip Valinin yakın zamanda yaşanan yatırımcıların ürkütülmesi,küstürülmesi kaçırılmasıyla yatırımlarını geciktirmelerinin önüne geçeceği, gereğinde Valinin Türkiye ve Dünyanın neresinde olursa olsun Aksaray’a yatırımcıları çağırması, bunun için öncelikle ülkemizin büyük holdinglerinin başkanlarından randevu alarak bu holdinglerin ilimizdeki mallarını pazarlayan kurumların temsilcileri,Milletvekilleri,Belediye Başkanı ve Ticaret Odası Başkanıyla birlikte onları ziyaret etmesini sağlaması.

Bu ziyaretlerle mutlaka bir yatırım alması mümkün olduğu gibi çok zayıfta olsa yatırım alınamaz ise bile bu Holdinglerin vakıflarının ilimizde bir eğitim veya yardım kurumuyla vakıflarının maksadına uygun bir yatırım yapmaları sağlanmış olur.

TANITIMI VE TEŞVİKİN ANLATILMASI İÇİN

İSTANBUL VE YURT DIŞINDA AKSARAY’I TANITMA BÜROLARI KURULMALI!

Gereğinde daha öncede yeri ve zamanı geldiğinde defalarca yazdığım İstanbul ve Ankara ile Yurt dışında Aksaray tanıtım bürolarının açılmasının sağlanması, yurt dışında bulunan mevcut Aksaray nüfusunun iki misline yakın olan gurbetçilerimizin kendilerinin,birlikte oldukları kurumların ve tanıdıklarının ilimize yatırım yapmalarının sağlanması bunun için gurbetçilerle Dünya ve ülkemizdeki yatırımcıların ayağına gidilerek teşvikin cazibesininde anlatılmasıyla her iki tarafından kazançlı çıkacağı yatırımlar için davet edilmeleri.

Davete katılıp gelenlere mülki idare olarak gereğinde mahalli idarelerle ve meslek odalarıyla işbirliği yapılarak yasanın sağladıklarının dışında artı teşviklerin sağlanmasıyla teşvikten beklenen maksimum beklentinin iki misline çıkartılması hiçte zor değildir.

Dünyanın en eski üç şehrinden birisi olmasının yanında başta ilk beyin ameliyatı, demirin ilk bulunup kullanıldığı,dünyanın ilk altın saflık derecesini ölçek merkezin kurulduğu ve ilk buğday tarımının yapıldığı ilkleri olmak üzere nice,nice sayısız ilkler ve teklerin şehri Aksaray’ın geçmişi ve geçmişindeki ihtişamına yeniden kavuşması için gerekenlerin Vekiller ve mülki ile mahalli idareciler tarafından yapılması,yaptırılması dileğiyle.

Cuma’nız Mübarek Olsun.

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

Bu yazı toplam 1242 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum