Fatih Uslu

Fatih Uslu

Tırtılın aşkı…

Tırtılın aşkı…

Yollar uzun, zaman az, yapılacaklar listesi kabarık, hele bir de nefes sayısı ile amansız verilen mücadeleyi göz önüne alırsak aşk uğruna verilen çabanın dışında kalan her şey biraz eksik.

Ya aşk peşine düşüp hafızanın dehlizlerinde avanak bir yalı kuşu gibi dolaşır ya da sadrınızın köşkünde küheylan gibi durur, size gelebilmesi muhtemel sevgi kırıntılarıyla oyalanırız.

Nefes ters çevrilmiş bir kum saati misali akar sürekli. Kimimiz idrak eder durup düşünürüz kum saatindeki son parça acaba ne zaman düşecek diye bazılarımız içinse zaman sanki yok hükmündedir.

Hazlarımız da farklıdır; kimimiz pozitivizmin pençesinde dünyevilik hastalığına kapılmış bir kapital işçiye dönüşürüz, bazılarımız ihtiraslarımızla yükseleceğimizi umar, onların peşine takılırız sahte politize yüzlerle vakit kaybederiz. Çok azımız aşkın peşine düşer, gerçekliği bulmaya çalışırız.

Gerçeklik ise ya ütopya yahut Kızılelma’dır yaklaşmaya çalışırsın o daha da uzaklaşır, sen de ulaşmak istemezsin bazen! Yolun(a)da revan olmak, bazen vuslattan daha çok haz verir insana.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Uslu Arşivi