Tulum peyniri diye bakın ne yediriyorlar? İşte somut bir örnek VİDEO

Tulum peyniri diye bakın ne yediriyorlar? İşte somut bir örnek VİDEO

Peynir taşıma, muhafaza ve piyasaya arz sürecinde 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda tutulur, ancak Şanlıurfa’dan İstanbul’a yola çıkan peynirler 22 derecede taşındı.

Sadece bu da değil, üstü açık ve paslanmış Kamyon kasasında taşındı…

Üstelik üretim tarihi de henüz gelmedi…

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, büyük bir usulsüzlüğe el koydu.

Şanlıurfa’dan İstanbul Güngören’e, çuvallar içinde tulum peyniri getirildiği tespit edildi. Her bir çuvalda 20 kilo peynir olduğu belirlenirken, ilk usulsüzlük tespiti hiçbir soğutma sistemi olmadan taşıma işleminin gerçekleştirilmesi oldu. Peynir tebliğine göre; peynirler muhafaza edilmesi, taşınması ve piyasaya arz edilmesi sürecinde 10 oC’nin altındaki sıcaklıklarda tutulur. Ancak Urfa’dan gelen Peynir çuvallarının dış yüzeylerinden yapılan sıcaklık ölçümlerinde taşıma ve muhafaza sıcaklığının ortalama 22 derece olduğu tespit edildi.

Bununla beraber, araç kasasının iç yüzeylerinde paslanmalar olduğu ve bu pasların tulum peyniri çuvallarına bulaştığı da belirlendi.

Ve en vahim noktalardan biri… Ürünlerin üretim tarihinin ileri bir tarih olan 15 Ağustos 2020, son tüketim tarihinin de dış çuval ambalaj üzerinde 15 Ağustos 2021 olduğu tespit edildi.

Ürünlerden mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla usulüne uygun olarak ve şahit olmak üzere 1 takım numune alınıp, incelenmek üzere laboratuvara gönderilirken; ‘güvenilir olmayan gıda’ olarak değerlendirilen peynirlere el konuldu ve incelemeler tamamlanana kadar yedi emin olarak belirlenen soğuk hava deposuna alındı.

haberfark.net

Bu haber toplam 2156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık