Türkiye'deki bu şehirler pik noktasını gördü! Listede Konya’da var..

Türkiye'deki bu şehirler pik noktasını gördü! Listede Konya’da var..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Koca, pik seviyesini gören şehirleri paylaştı. Listede Konya’da var.

Bakan Fahrettin Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

* Bugünkü vaka sayımız 1041. Bugün vefat eden vatandaşımızın sayısı 22. Yapılan test sayısı 49.302. Bugün iyileşen hasta sayımız 2.219. Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayımız 1.172. Entübe edilen hasta sayımız ise 406. Diyarbakır, Konya, Adana, Gaziantep ve Urfa olmak üzere bazı illerimizde vaka sayısı pik seviyesinde. Buradaki vaka artışlarının hala tedbirlerle düzeleceğini düşünüyoruz.

*Hastalığın şu an tırmanışta olduğu ülkeler, sonbahar için karamsar. Bunu hesaba katmamız kaçınılmazdır. Mücadelemizi verirken, hayatın da hakkını verelim. Yeter ki kurallara uyalım.

*İllerimizin pik yapma durumunu gösteren tabloda, İstanbul’un piki tamamladığını, giderek aşağı düşen bir tablo olduğunu görüyoruz. Ama Anadolu’daki illerimizin bu piki daha tamamlamadığını gösteren, Eskişehir, Sakarya ve Ankara gibi bu piki tamamlamadığını, yeni yeni pik dalgasına ulaştığını görmüş oluyoruz.

*İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir illerimizde 5. haftada piki yaptığımızı görüyoruz. Ama Anadolu'daki illerimizde, Trabzon 6. haftada, Kayseri 7. haftada, diğer illerimizde 14., 15., 16. ve 17. haftalarda piki oluşturma döneminde olduğunu görüyoruz.

*Yani Anadolu’da hala birinci dalga sürüyor. Sayılardaki artış da, pikini tamamlayan illerin stabil olduğunu Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’da pikini tamamlama durumunda olan illerimizdeki artışta, toplam vaka sayımızın düşmemesine sebep olmakta. merhaba

Bu haber toplam 2360 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık