Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Uzman Hekim sıkıntısı!

Eskil Aksaray’ın Batısında yer alan tek ilçe konumundadır. Aksaray’a mesafesi 70 km, diğer bir il Konya’ya uzaklık mesafesi 110 km’dir. Bu Bölgede Bulunan tek hastane Eskil Devlet hastanesidir.

Eskil Devlet Hastanesi Hizmet sunma bakımında yaklaşık 50000 üzerinde insanımıza sağlık hizmet sunabilecek konumdadır.

Son yıllarda Eskil Devlet Hastanesi Gerek Kamunun, gerek belediyenin en önemlisi hayırsever iş adamlarının katkılarıyla olsun donanım olarak çok gelişti.

Şu an bildiğim kadarıyla Acil servis için ek bina için ihale aşamasındadır. Bunun için çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Nitekim mevcut kullanılan alan şu an ihtiyaca cevap veremiyor.

Konuya ilişkin vatandaşların beklentileri, Aile Hekim Uzmanı, genel cerrahi uzmanı çocuk uzmanı, kadın doğum ve anestezi uzmanı  ve diğer dallarda uzman hekim istiyor.

Bir Okurumuz bana yazmış bir çocuk uzman hekimi vardı. Onu da Ortaköy’e gittiğini söyledi. Bu konuyu dile getirmemi rica etmiş bizde okurumuzun bu talebini dile getireyim dedim.

 Buradaki sıkıntı şu “Eskil’e doktor çok zor geliyor. Ama çok kolay gidebiliyor.” Bu durumun sorgulanması gerekir.

Tabi bu konu ile ilgili bilinmesi gereken birçok husus var!

Mesela isteklerin başında gelen En çok talep olan Konu Kadın Doğum Uzman hekim sıkıntısı,

Vatandaşlar En çok ilçemiz hastanesinde mutlaka olmasını istedikleri Kadın Doğum Uzmanı “Kadın Doğum Uzmanı yetersizliği nedeniyle Bakanlık Ancak il merkezlerine ve il büyüklüğündeki şehirlere atama yapıyor.”

Bir diğer önemli husus Bu ayın 22 si gibi yeni bir atama olacağını öğrendim. Bu atama da Eskil’e Aile hekim Uzmanı ve Çocuk uzmanı verileceği yönünde bilgi aldım. Tabi burada siyasilerin biraz da bu konuya hassasiyetle eğilmesi gerekmektedir. Bilindiği gibi ülkemizde birçok hizmet siyasi irade ile geliyor. Siyasiler Bastırırsa Eskil’e acil ihtiyaç olan genel cerrahi uzmanı, kadın doğum ve anestezi uzmanı acaba diyorum bu seçim döneminde kazandırılabilir mi?

 

Şu ana Eskil’de Hastanenin ameliyat için her türlü donanıma sahip olmasına rağmen uzman doktor eksikliğinden dolayı ameliyat yapılamıyor.

 

Hasta olup doktora gitmek isteyen vatandaşlarımız Eskil Devlet Hastanesinin Cevap veremediği konularda ya 70 km uzaklıktaki Aksaray’a ya da 110 km yol gidip Konya’ya gitmek zorunda kalıyor.

Bu vatandaşa hem maddi olarak yoruyor. Hem de Gidemeyen hastalarımızda olabiliyor onlarda hastalıkla mücadele etmek zorunda kalabiliyor.

 Bu noktada yetkililerin bu konuya hassasiyetle yaklaşmalarını İlçemizdeki uzman doktor sıkıntısının bir an önce giderilmesini bekliyoruz.

Hastanemiz Bölgeye hitap edebilecek Bölge Hastanesi olabilecek konumda olan bir hastane 50000 üzerinde Nüfusa hizmet edebilecek bir hastanenin hizmet kalitesini yükseltmesi bölge halkı açısında fayda sağlayacağı kanaatindeyim.

 

Bu yazı toplam 1515 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.