Yanık tedavide ilk adım

Yanık tedavide ilk adım
İl Genel Meclisinde Konya için önem arz eden Yanık Tedavi Merkezinin yapılmasına ve Akşehirdeki eski kilisede ders gören öğrencilere yeni bir okul binası tahsis edilmesi kararı alındı

Konya İl Genel Meclisi, nisan ayı toplantılarının son oturumunda yine önemli kararlara imza attı. 5. birleşimde yapılan görüşmelerde, Konya için önem arz eden Yanık Tedavi Merkezi’nin ortak hizmet projesi ile yapılmasına ve Akşehir’de bulunan kilisenin papaz evinde ders gören öğrencilere yeni okul binası tahsisine karar verildi.
Ali Selvi başkanlığında yapılan birleşimde ihtisas komisyonlarının mart ayında yaptığı çalışmalara yönelik raporlar okunarak, önemli kararlar alındı. Gündemin ilk maddesinde Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Yanık Tedavi Ünitesi kurulması konusu ele alındı. Konu ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun raporunu okuyan Komisyon Üyesi Ramazan Yalçın Badem, kentte tam donanımlı bir yanık tedavi ünitesi olmadığı için bu konuda büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, komisyonun İl Özel İdaresi katkısıyla Yanık Tedavi Ünitesi’nin kurulabileceği kararına vardığını kaydetti. Konu bir kere de Meclis üyelerine müzakeresine açıldı ve rapor oy birliğiyle geldiği şekliyle kabul edildi.
5302 sayılı Kanunun 6. maddesinin a fıkrasına istinaden İl Özel İdaresi bütçesinden Yanık Tedavi Ünitesi’nin cihazlarının karşılanabileceğine dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Özel İdaresi ile Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ortak projesi ile ünitenin kurulabileceğini söyledi.
KİLİSEDE DERS GÖREN ÖĞRENCİLERE YENİ OKUL
Plan ve Bütçe Komisyonu ile Yol Yapım, Bakım ve Onarım Komisyonu’nun raporlarının da görüşüldüğü birleşimin bir diğer önemli maddesini Akşehir’de mülkiyeti İl Özel İdaresi ve Akşehir Belediyesi’ne ait kilisede eğitim veren Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun tahsisi oluşturdu. Konu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Eğitim Komisyonu ve İç İşleri Komisyonu’nun raporları okunarak müzakereye açıldı. Aynı zamanda deprem fay hattı üzerinde bulunan okulda, papaz evinde eğitim verildiği, okul sit alanı olduğu için Anıtlar Yüksek Kurulu’nun izni olmadan çivi dahi çakılamadığı, 190 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun bahçesinde eski eser kapsamında olan bir kilise ve papaz evi bulunduğundan dolayı sıkıntılar yaşandığı belirtilen raporlarda, İl Tüzel Kişiliğine ait içerisinde papaz evi ve kilisenin bulunduğu mevcut yerin belediyeye tahsisinin, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun ise Anıt Mahallesi’nde belirlenen arsaya yapılmasının uygun görüldüğü bildirildi. Raporlarda ayrıca, kilisenin bakım ve onarımının yapılarak turizme kazandırılması için 49 yıllığına tahsisine karar verildi.
Konya İl Genel Meclisi, Nisan ayı toplantılarını 60 gündem maddesi ve önergelerin okunması ile tamamladı. Meclis, toplantılarına 2 Mayıs 2011 Pazartesi günü devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.