Yeni İlhalk Kütüphanesi'nin temeli atılıyor

Yeni İlhalk Kütüphanesi'nin temeli atılıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür Park içine yapılacak yeni İl halk Kütüphanesi’nin temel atma törenine tüm Konyalıları davet etti. Temel atma töreni 2 Nisan 2010 Cuma günü saat 11.00’da yapılacak.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Park içine yaptırılacak yeni İl Halk Kütüphanesi’nin temeli 2 Nisan 2010 Cuma günü düzenlenen törenle atılacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında yeniden düzenlenen ve Konya’da sosyal hayatın vazgeçilmezi olan Kültür Park’ın, temeli atılacak yeni İl Halk Kütüphanesi ile anlamına uygun bir yapıya kavuşmuş olacağını söyledi.

Kütüphanecilik Haftası’nda şehrin en çok kullanılan mekanlarından birinde temeli atılacak yeni İl Halk Kütüphanesi’nin okuma kültürünün yaygınlaştırılmasına büyük katkıda bulunacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Kütüphanede; okuma salonları, internet salonu, çocuk bölümü, araştırma ve seminer salonları, grup çalışma odaları, süreli yayın bölümü, açık oturma alanları ile görsel ve işitsel materyaller bölümleri bulunuyor. Terasta, çocuklar için açık alanın da planlandığı kütüphanenin temel atma törenine tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.

TEMEL ATMA TÖRENİ 2 NİSAN SAAT 11.00’DA

3 kattan oluşacak yeni İl Halk Kütüphanesi’nin temeli 2 Nisan 2010 Cuma günü saat 11.00’da Kültür Park’ta atılacak. İnşaat süresi 300 gün olan yeni İl Halk Kütüphanesi’nin maliyeti 6,5 milyon TL.

Bu haber toplam 1587 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat