Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Yüksek Okul’un yeri

Yüksek Okul’un yeri

Kendisine, “Yüksek Okul çalışmaları nasıl gidiyor?” diye sormama fırsat bırakmadan konuya girdi.

“Yüksek Okulla ilgili aylardır toplanmıyoruz, zaten ben bağları kopardım, çünkü toplantıda İkizce Yolu üzerine yapılacağı konuşması geçmişti. Oysa mezarlığın yanına yapılıyor. Yüksek Okul için geniş bir alan olması gerekiyor.”

Madem böyle bir derdiniz var onu neden yönetimle paylaşmıyorsunuz? Şeklinde kendisine sorduğum soruya “ya ne bileyim” ile geçiştirmeye çalıştı kendileri.
Siz yönetimdesiniz eğer sizi rahatsız eden bir durum varsa onu rahatlıkla ifade edebilmelisiniz. Bu şekilde bir söylemleriniz çalışmaya zarar verebilir. Konuşmasından sonra ayrılmıştık.

Geçtiğimiz hafta “Bir Rüya Gerçek Oluyor” şeklinde başlıkla haberfark.net’te yer alan yüksek okul ile ilgili haberde okulun yerini sorun eden memleket insanını görünce  konunun direkt muhatabı Dernek Başkanı Sayın Necati Belgemen’in görüşlerini almak boynumuzun borcu oldu.
İşte Sayın Belgemen’in açıklaması:

“Söz konusu alana, (İkizce Yolu) Meraya inşaat yapmamız mümkün değil, Elvan Meral 2 bin m2 alan bağışladı. Biz de 4 bin m2 alanı satın aldık. Diğer taraftan hazinenin yeri var. Hazine okula arsa tahsis edilebiliyor. Toplam yerleşke alanı 25 bin m2 oluyor.

Meranın dönüşümü için en az birkaç senenin geçmesi gerekir. Bizim ise bu süreyi bekleyecek durumumuz yok.

Yapılan yorumlar gerçekten üzücü söz konusu bölgede ne arsamız var. Ne iş yerim var. Bu çalışmalar tamamen Allah rızası için.

Evet Sayın Belgemen’in açıklamaları bu şekilde.             

Eskil olarak el ele vererek en kısa sürede binaların yükselmesi için çaba gösterilmesi dileğiyle.

Sergi açılışı

Eskil Kaputaş Yaylası’nda Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği yıl sonu sergisine İlçe Kaymakamı Sayın Fatih Okumuş’un, Belediye Başkan Vekili Sayın Necati Altan’ın, İktidar Partisi’nin İlçe Başkanı Sayın İbrahim Güdendede’nin ve İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Koyuncu’nun dahil olduklarını görüyoruz.
Özellikle başta Kaymakam Bey olmak üzere protokol üyelerinin sergiye katılmaları, bir yıl boyunca el emeği ile göz nuru döken kursiyerler ve onların hocalarına verilen değerin güzel bir ifadesi olsa gerek.

Ayrıca, Söz konusu sergide bir kare dikkatimi çekti.

Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş (içermiş!), ancak köylerimizde en azından bu tür organizasyonlarda kola yerine o doğal ayranımızdan ikram etmeyi adet edinsek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi