Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

Zulümden Kaçmak

Zulümden Kaçmak

Allah zulmu haram kılmıştır. İnsanların mal, can, ırz ,namus ve din hürriyetlerinin korunmasını emretmiştir. Kimsesizlerin hakkına el ve dil uzatılmayacağını beyan buyurmuştur.

Allah’ın kulları ne insanlara, ne hayvanlara,  nede diğer canlılara hiçbir şekilde zulüm yapmamaları konusunda titiz davranmak zorundadırlar. Bitkilerin korunmasından tutunda çevre düzeninin bozulmamasına kadar her türlü güzel davranışı göstermek mecburiyetindedirler. Değerli okurlarım ; Allahu Teala zulmü kendine haram kılmıştır. Kulların bir birilerine zulmetmelerine müsaade eder mi hiç?  Bizim dinimiz İslam domuza bile zulmü yasaklamıştır. Bu dinin mensupları hiçbir cana ve canlıya zulüm yapmamıştır. Bedir harbinde düşman askerlerinin ellerinin bağlı olduğunu duyar, peygamberimiz hemen askerlerin elleri bırakılsın diyor, o peygamberin izinden gidenlerde öyle yapmamış mıydı? Alparslan gazi Malazgirt zaferinde Bizans ordu komutanına esir düşünce son derece ikram etmemişmiydi? hatta harçlığını da verip serbest bırakmamışmıydı?  İşte ahlak, işte insan hakkı, işte yiğitlik ,işte insanlık bu. Değerli okurlarım; şimdi biraz düşünelim. İsrail yahudisinin yaptığı zulmü hakareti edepsizliği haysiyetsizliği, aç insanlara yapılacak yardımı bile hazmedemiyor. Çocuklar açken insanlar perişan haldeyken sefa süren yahudiler birde kalkıp bize insanlıktan bahsetmiye çalışıyorlar. Yazıklar olsun, yuh olsun. Kıymetli okurlarım Cenab-ı Allah sizin hayır bildiğinizde şer vardır, şer bildiğinizde ise hayır vardır buyuruyor. Bu şerde inanınki bir hayır olacak. Bizim birliğimizi ,dirliğimizi bozmak isteyen pkk terör örgütününde israil yahudilerininde sonu olacak. Müslümanlar artık uyanacak kimlerin kimlerle işbirliği yaptıklarını anlayacaklar .

Çok sevdiğim müslüman kürt halkı bundan çok şeyler öğrenecek. Zaman uyanma vakti birlik vakti diyorum. Türk halkı gerekli dersini verecek diyorum. Cuma namazında Tüm şehitlere gıyabi cenaze namazı kılalım ve hatim okuyalım, ilçe Müftülüğünün öncülük yapmasını bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Sanlav Arşivi