Aktan:Turizmde Aksaray'ı Profösyönelce Tanıtmalıyız

Aktan:Turizmde Aksaray'ı Profösyönelce Tanıtmalıyız
Has Parti Aksaray İl Başkanı Nurettin Aktan, 15 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan turizm haftasıyla ilgili basın açıklaması yaparak Aksaray ın turizm değerlendirmesini yaptı

Has Parti İl Başkanı Aktan açıklamasında şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftasını kutlamaktayız. Turizmin ülkemiz ve şehrimiz için önemi büyük. Klişe bir söz vardır ‘Turizm bacasız sanayidir’ diye, evet öyledir. Turizm, en ufak bir olumsuz gelişmenin bile etkileyebileceği hassaslıkta ülkenin ekonomik gücünü tek başına yükseltebilecek değerde bir kavramdır. Turizm aynı zamanda ilimiz için de çok önemli bir ekonomik potansiyeldir. Bu yüzden biz de her zaman turizme çok fazla önem vermeliyiz. Bu önemi sadece kamu kuruluşları değil, tüm turizm sektörü, kamuoyu ve halkın tamamı olarak birlikte vermeliyiz. Birlikte ve güçlü bir tanıtım için bizim önerimiz “Aksaray tanıtım konseyi” acilen oluşturulmalıdır.

İlimizde mutlak surette, etkin düzeyde bir “Turizm Şenlikleri” geleneği oluşturulmalıdır. Sadece ilgili müdürlüğün değil tüm kurum ve kuruluşlarımızın desteği ve ilgisiyle turizm konulu etkinlikler düzenlemeliyiz. Bu etkinliklerde Kapadokya’nın ilimiz sınırları içerisinde olan bölümlerini tanıtmalı ve önemini anlatmalıyız. Gelen turistlerin gezip Nevşehir’e gitmesinden ziyade Aksaray’da konaklamasını sağlayacak yatırımları teşvik etmek, hatta ön ayak olmak zorundayız. Bu sadece ekonomik getirisi olan bir şey değil, aynı zamanda ilimizin tanıtımına da uzun vadede çok ciddi katkılar sağlayacaktır.

Selçuklu ve Osmanlı dönemi tarihi eserlerimiz ile İslamiyet öncesi Anadolu uygarlıklarının miras bıraktıkları sayısız tarihi mekânları da turizm potansiyelimiz içerisinde değerlendirip hak ettiği noktaya taşımak zorundayız.

Kapadokya’nın Kapısı olan Aksaray’ımızda kültürel ve tarihi eserlerimizi koruyarak, yenileyerek ve doğal çevre ve güzelliklerimize gerekli özeni göstererek Aksaray’ın bir cazibe merkezi olmasını sağlamaya gayret göstermeliyiz. Aksaray’da uluslar arası organizasyonlar ve ülke genelini ilgilendiren toplantıların, fuarların yapılabileceği sosyal ve kültürel tesisleri mutlaka yatırım kapsamına aldırmalıyız.

Aktan açıklamasının sonunda: “Turizm açısından ‘Geleceğimiz Turizmdir’ sloganı etrafında birleşmeli ve Aksaraylılar olarak topyekûn bir turizm seferberliği başlatmalıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.