ARKA BAHÇENİZDE YETİŞTİREBİLECEĞİNİZ 5 YİYECEK

ARKA BAHÇENİZDE YETİŞTİREBİLECEĞİNİZ 5 YİYECEK

Seller ve soğuk hava koşulları nedeniyle yükselen fiyatlar, hem de ürünlerde kullanılan aşırı tarım ilaçları insanın kafasını karıştırıyor.İnsanlar ise çok pahalı olan organik gıdaları alamıyor. İşte arka bahçenizde yetişecek 5 yiyecek

Evinizin küçük bir bahçesi varsa, çok şanslısınız. Çünkü, burada ihtiyacınız olan meyve ve sebzeleri istediğiniz miktarda yetiştirebilirsiniz.İşte kendi bahçenizde kolayca yetiştirebileceğiniz en yaygın 5 ürün açıklanıyor.

1. Salatalık: Kendi bahçenizde yetiştireceğiniz salatalıklar ile üretiminde yoğun olarak kullanılan tarım ilacından kurtulabilirsiniz. Ayrıca, bu salatalıklar daha lezzetli olacak ve dev süpermarkettekilerden daha az sayıda çekirdeği olacak. Yüksek verimliliğe sahip olan salatalığın bağları, siz onları toplamaya devam ettiğiniz sürece meyve verecektir.

Salatalıkları nemli toprakta bol suni gübreyle yetiştirin. Yoksa, şekilleri eğri büğrü olur ve tadı da tuhaflaşır. Salatalıklar sürekli uzayan bir bitkidir, bu nedenle dikey bir parmaklığa bağlayarak asmalısınız.

2. Yapraklı yeşillikler: Marul ve ıspanak gibi yapraklı yeşil sebzeler, manavda ucuzdur. Ancak, bunları kendi bahçenizde daha taze olarak yetiştirebilirsiniz. Bahçenizde yeşil yapraklı sebze yetiştirdiğinizde, buzdolabınızın alt bölümünde kirli yapraklar hakkında endişelenmek zorunda değilsiniz. Taze taze toplayıp pişirebilirsiniz.

Manavlarda satılan yeşil sebzelerde bulaşma şüphesi olabiliyor. Örneğin, 2006 yılında, paketlenmiş küçük ıspanaklardaki E.coli salgını 205 kişinin hastalanmasına ve 3 kişinin de hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Marul ve ıspanak bahçede çok güzel yetiştilirir, çünkü gün boyunca gölge severler ve şiddetli sıcakta solarlar.

3. Domates: Çok az çaba gerektiren domates, kendi bahçenizde yetiştirmenin çok fazla faydası var. Manavlarda satılan domateslerde yüksek oranda karbon ayakizi bulunuyor. Ayrıca, mevsiminin dışında yetiştirilen domatesler pahalı ve renksiz oluyor ve fazla tarım ilacı bulunuyor. Evde yetiştirilen domates ise verimli, sulu, lezzetli oluyor. Eklediğiniz kimyasalları da tam olarak biliyorsunuz.

Domatesleri toplamak için acele etmenize gerek yok. Olgunlaşan domatesler 2 hafta kadar dalında kalıyor. Mevsim sonunda ve ilk kırağıdan önce yeşil domatesleri gazeteye sarın ve serin, kuru bir yerde saklayın. Bu şekilde domatesler sonbaharın sonuna ve kışın başına doğru yavaş yavaş olgunlaşacaktır.

4. Elma: Elma ağacı yetiştirmek biraz çaba isterken, arka bahçesi olanlar şanslı. Elma ağaçları birçok türde çıkabiliyor. İsterseniz, 2 metreden fazla uzamayan elma ağacına bile sahip olabilirsiniz. Fidanlar, 2 yıl gibi kısa bir sürede meyve vermeye hazır hale geliyor ve bundan sonra onlarca yıl meyve vermeye devam ediyor.

Bahçenizde yetiştireceğiniz elma ağacı ile tarım ilaçları ya da mevsiminin dışında meyve satın almaktan ve yoğun olarak kullanılan karbon ayakizinden kurtulacaksınız. Bir elma ağacı tek bir aile için çok fazla elma üretiyor. Fazla elmaları kek, reçel, elma sosu ya da sirke yapabilirsiniz.

5. Fesleğen: Çok katlı bir apartman dairesinde oturuyor olabilirsiniz. Buna rağmen balkonunuzda bitki bahçesi oluşturabilirsiniz. Bu bahçelerin evde oluşturulması kolay ve faydalıdır. Az çabayla, birçok şifalı bitki istiyorsanız evde fesleğen yetiştirebilirsiniz. Süpermarketlerdeki taze fesleğen çok pahalıdır. Soğuk havadan nefret eden fesleğeni evinizin içinde yetiştirebilirsiniz. Fesleğenleri, mutfakta güneş alan pencere önüne orta büyüklükte bir saksıya dikebilirsiniz. Böylece, yemek yaparken istediğinizde fesleğen yapraklarından koparıp kullanabilirsiniz. Yeni oluşan yaprakları koparınca yenilerinin çıkmasını sağlarsınız. Diğer şifalı bitkiler gibi, fesleğen de buzdolabını ve derin dondurucuyu sevmez. Bu nedenle dolaba koymayın, kurutmak için uğraşmayın. Bunun yerine fesleğenin yapraklarını doğrayıcıya atın ve ömrünü uzatmak için zeytinyağının içinde saklayın. ajans5.com

Bu haber toplam 6349 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.