Atiker Konyaspor rahat bir nefes aldı

Atiker Konyaspor, Kasımpaşa maçına diken üstünde çıktı. Küme düşme hattının iki puan üstünde ligin ilk altısının ise iki puan gerisindeydi. Maçın sonucu belki de Atiker Konyaspor'un bundan sonraki haftalarda hedefini belirleyecekti.

            Çok şükür ki maçta gülen taraf Atiker Konyaspor oldu ve derin bir nefes aldık. Bir önceki hafta küme düşme hattının hemen üstündeyken bu skorla kendimizi ilk altıda buluverdik. Bu açıdan sezonun en kritik galibiyetlerinden bir tanesi oldu.

            Maçın ilk yarısında Atiker Konyaspor, şimdiye kadar oynanan maçlar içinde bu sezonki en iyi oyunlarından bir tanesini oynadı. Kasımpaşa eksiklerine rağmen dört haftada 10 puan almış bir takım. Bu duru karşılaşmanın ilk yarısındaki Atiker Konyaspor'un iyi oyununu daha değerli kılıyor. Maçın ilk yarısında Atiker Konyaspor adına oynanan iyi oyunda Ali Çamdalı'nın dikine pasları, Halil İbrahim'in adam eksiltme girişimleri, Bajic'in önceki haftalara göre daha iyi olması ve nispeten ileride duvar olmayı başarması etkili oldu. Atılan gollerdeki pas bağlantıları son derece başarılıydı. Her iki gol de organize atakların ürünüydü.      

İkinci yarı ise 55-60 dakikalardan sonra yorgunluk belirtileri başladı. Maçın başındaki Jonsson – Ali Turan zorunlu değişikliği Aykut Kocaman'ın oyuna müdahale etme imkanını kısıtladı. Bu maçta takım perşembe günü oynadığı Avrupa Ligi maçının yorgunluğunu iyiden iyiye hissetti. Atiker Konyaspor'un yorulmasıyla birlikte Kasımpaşa maçta daha etkili olmaya başladı. Skoru 2-1'e getiren Kasımpaşa, Atiker Konyaspor tribünlerini tedirgin etmeyi başardı. Özellikle Adem Büyük Atiker Konyaspor savunmasını zorladı.

            Atiker Konyaspor'un savunma bekleri formsuz bir görüntü çiziyor. Özellikle Skubic geçen seneyi aratıyor. Kasımpaşa maçında da Skubic bekleneni veremedi. Braga maçında dinlenen Douglas'ın daha etkili olmasını bekliyordum ancak Douglas da vasatı aşamadı. İkinci yarıda Kasımpaşa ataklarının arttığı anlarda Volkan Fındıklı'nın yerinde müdahaleler yaptı. Yenilen golde bir hatası olmamasına rağmen kaleci Serkan'da da gözle görülür bir form düşüklüğü var.

            Milli maç arası Atiker Konyaspor'un imdadına yetişti. Bu arada takım yeterince dinlenme fırsatı bulacak ve Gaziantep deplasmanından alınacak bir galibiyet Atiker Konyaspor'u daha da rahatlatacaktır.

           Bu sezonun en kritik maçında tribünlerin önceki maçlara göre boş kalması  dikkat çekti. Satılan yüksek sayıdaki kombineye rağmen taraftarın yeterince maça ilgi göstermemesi üzerinde durulması gereken bir durum. Sonuçlar ne olursa olsun devre arasında takımdaki kreatif oyuncu eksikliği giderilmediği sürece  tribünlerin boşalma tehlikesi olduğunu düşünüyorum. Futbolda sonuç önemli olmakla birlikte tribüne gelen futbolsever sahada estetik hareketler de görmek ister.  Bu maçta önceki maçlardan farklı olarak futbol adına güzel hareketler de gördük.  Gollerdeki organize paslaşmalar bir yana, gol olmasa da Bajic'in ikinci yarı topu göğsüyle kontrol edip yaptığı röveşata vuruş ile Halil İbrahim'in adam eksiltme girişimleri de alkışı hak etti.

Bu yazı toplam 1736 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.