Başbakan Erdoğan ve Çeçen!

Siyasetin uzun soluklu bir yarış olduğu ve kişi için bir yaşam biçimi haline gelmesi gerektiğini bunun içinde yerel ölçekte Eskil’den örnekler verirken ülkemizde de buna en güzel örneğin Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etmiştim.

İşte o yazıyı yazdığım gün Hürriyet Gazetesi’nde bir haber…

“Erdoğan kendisine seslenen kadını görünce hemen aradı

Ankara'daki bulvar açılışında bir kadın Erdoğan'a seslendi. Başbakan vatandaşı duydu ve elindeki notun getirilmesi talimatını verdi.

Başbakan Erdoğan vatandaşı duydu ve elindeki notun getirilmesi talimatını verdi. Erdoğan, notu aldı ve yazılanları TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile paylaştı. Ardından korumalarından cep telefonu istedi. Başbakan Erdoğan, kağıtta yazılan cep telefonu numarasını aradı. Ve kendisine not iletmek isteyen vatandaş ile konuştu.
 Başbakan Erdoğan'ın aradığı vatandaşın telefon ile konuşurken ağladığı görüldü.”

Yine Sayın Başbakan’ı Eskil’de temsil eden isimlerden İl Genel Meclisi Üyesi Necip Çeçen’le ilgili haberfark.net’te geçtiğimiz hafta yer alan bir haber…

“Necip Çeçen'i anlayan beri gelsin!

Eskil, Necip Çeçen ismini 2009 yerel seçimlerinde öğrendi. O yıl Ak Parti'den İl Genel Meclis Üyesi olan Çeçen böylelikle Eskil siyasetine 'merhaba' dedi.

Sayın Çeçen'den iktidar partisinin nimetlerinden faydalanma paralelinde, Eskil halkı Türkiye'nin en büyük ve buna paralel olarak en dağınık ilçesinin köy ve yaylasında yaşayan 25.000 nüfusa hizmet etmesini beklerken, Onun tercihi Eskil Süt Birliği'ni kurmak oldu.

Oysa atalar ne güzel söylemiş "Bir koltuğa iki karpuz sığmaz" diye.

Ama o söz, sıradan yurdum insanı için söylenecek olacak ki! Sayın Çeçen çalışkanlığı ve zekiliği ile daha çok karpuz sığdırır o koltuklara!

İşte 10 Ağustos'ta haberfark.net'te bir haber vardı. O haberde Sayın Çeçen'in üyelerin cep telefonuna gönderdiği mesajda 1 Ağustos tarihi itibariyle süt fiyatlarının 1 TL olduğunu, ancak buna rağmen üreticinin sütü hale 85 Kuruşa sattığı belirtiliyordu.

İşte o mesaj

"Üretici ile sanayicinin yapmış olduğu 1 Ağustos’tan geçerli olmak üzere Çiğ süt Taban fiyatı en az 1 TL olarak belirlenmiştir.

 

Necip ÇEÇEN

Eskil Süt Birliği Başkanı"

 

Bu haberin üstünden tam 17 gün geçti. Taştan, kayadan ses geldi ama Sayın Çeçen'den gelmedi.

 

Cevap verip vermemek Onun kendi tercihi.

Ancak Eskilli üreticiler merak ediyor. "1 Ağustos itibariyle sütün taban fiyatı 1 TL" şeklinde mesaj gelmesine rağmen hala niye 85 Kuruş? ya da süt 85 Kuruş kalacaktı neden 1 TL diye mesaj gönderildi.

 

Evet Sayın Çeçen bu mesajla ne mesaj vermeye çalıştı biz anlamadık, çiftçide anlamadı. Anlayan varsa lütfen beri gelsin bize anlatsın. Ya da Sayın Çeçen tensip buyurup bir açıklama yapsın vatandaşa birlikte anlatalım.

 

Evet Başbakan Erdoğan 75 Milyonun başbakanı o kadar yoğunluktaki bir programda kendisine seslenen bir kadının sesini duyuyor telefonla onu arıyor derdini dinliyor.

 

Peki ya bizimkiler!

İşte Necip Çeçen önce İl Genel Meclis Üyesi oldu, hemen akabinde Süt Birliği Başkanı oldu ve insanların özel iletişim aracı olan cep telefonuna mesaj atıyor. Onlar bununla ilgili açıklama bekliyor. İki kez konuya ilişkin haber yapılıyor, Çeçen’den tık yok.  

Evet hani meşhur bir Çin Atasözü var ya “Gülmesini bilmeyen dükkan açmasın” diye.

Eh iletişim kurmakta sıkıntısı olanlar da lütfen siyaset sahnesinde yer almasın.

Başbakan halkla arasına köprü kurarken onun Eskil’deki temsilcisi duvar örüyor!

Ve yaşanan son mesaj olayı da kendisi için görev yaptığı 5 senelik süreçte vatandaşla diyalogunun somut bir göstergesi ve finali niteliğinde sanki!

Bu arada sahi Sayın Çeçen lütfen şu 1 TL olayını da bir açıklayıverin de çiftçide rahat bir nefes alsın.

 

 

Bu yazı toplam 2292 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum