Bilgisizlik, İlgisizlik

Bir çoğumuz yasaları bilmiyoruz. Prosedürleri bilmiyoruz. Kanunları bilmiyoruz. Hepsini bilmemizde mümkün değil. Bırakın normal vatandaşı, eminim ki! bir resmi kurumda ki görevli bile, kurumu ile alakalı prosedürlerin bir çoğunu bilmiyordur.
2012 yılının başlaması ile birlikte milyonlarca insanı ilgilendiren Yeşilkartlıların Sosyal Güvenlik kapsamına alınması ile ilgili bir yasa çıktı. Kaba taslak anlatacak olursa yeşilkartı olanlar bir beyan verecek, verdikleri beyana karşılık gelen kişi başı gelir seviyesine göre sigortalı olarak ödeme yapacaktı. Bu haber gazetemizde çıktıktan sonra, bir çok vatandaş konu hakkında bilgi almak için beni aradı. Ortada kesin olan bir şey vardı ki, konu hakkında hiç kimsenin bilgisinin olmadığı. Konunun uzmanı olmadığımız münasebetiyle, bizde vatandaşı sadece SGM ( Eskil Sosyal Güvenlik Merkezine) yönlendirmekle yetiniyorduk.
Geçtiğimiz hafta gazete basımına saatler kala, ilçemiz Sosyal Güvenlik Merkezi müdür Kemal Baysal bey gazetemizi ziyaret etti. Vatandaşların bilgilerinin olmadığını, Perşembe günü bir toplantı yapılacağını, bunu gazetemiz aracılığı ile duyurmamızı istedi. Bizde böyle bir çalışmaya duyarsız kalmayacamızı söyledik. Hem gazetemiz aracılığı ile, hem belediye hoparlöründen SGK Aksaray il müdürünün gelerek, bilgilendirme toplantısı yapacağı duyuruldu. Toplantı saati geldiğinde, kendi kendime,” Ya bu vatandaş çok bilgili, yada “Boş ver, su akar yolunu bulur” düşüncesine hakim” demeye başladım. Salonda parmakla gösterilecek kadar az sayıda vatandaş vardı. Hiçbir bilgimiz olmadığı halde öğrenme düşüncesinde olmuyoruz. Bu nedenle binlerce vatandaşımız mağdur oluyor. Eğer bilmiyorsa, bir bilene soralım.

Bu yazı toplam 1890 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.