Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

Bu Ağrılar Artık Geçsin

Hareket etmek üzere programlanmış bir bedene sahip olsak da modern yaşam bizi binaların içine, masaların başına hapseder, ihtiyaçlarımızı karşılamak için harcamamız gereken efor gittikçe azalır. Bu durumdan en çok etkilenen vücut parçalarımızdan biri de kaslarımızdır. Çünkü kaslar, kullanıldıkları zaman güçlerini ve esnekliklerini koruyabilir. Bunun bir örneğini yaşam içinde görmek mümkün. Bacağını kıran bir kişi uzun süre hareketsiz kalınca, o bacakta incelme meydana gelir. Kasların eski gücüne kavuşması için yoğun fizik tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç duyulur.

Çoğumuz profesyonel sporcu olmadığımız için günlük hayatımıza kaslarımızı kullanacak alışkanlıkları sokmamız gerekir. Aksi takdirde kaslarımız sözümüzü dinlemez, kas ağrısı oluşur ve gerektiğinde bizi yarı yolda bırakır. Bir kas dokusu gün boyunca aynı pozisyonda durmak için programlanmadığından, gün boyu boynu eğik şekilde telefonda konuşan ya da bilgisayar başında yanlış bir pozisyonda oturan kişilerin esneme hareketleri yapmaları önerilir. Ayrıca sabah daha erken kalkarak ya da akşam televizyon izlemekten fedakarlık ederek egzersize zaman ayırmak da çok önemli. Aksi takdirde modern yaşamın içinde kasları korumak mümkün olmayabilir.

Ev işleri ve egzersiz bir görülmemelidir, ikisi aynı etkiyi yaratmaz. Ev işleri bütün olarak uzun sürmesine rağmen, yapılan hareketlerin süresi kısadır. Kişi bir süre bir yeri siler, sonra gidip bulaşık yıkar, ardından başka bir yeri siler. Ama her işi birkaç dakika yapıp bırakır. Oysa verim alabilmek için her kasın belli bir süre çalıştırılması ve dirençle karşılaşması gerekir. Ayrıca tek başına sağlıklı beslenme ve vitaminler kaslar üzerinde etkili olmaz ancak psikolojik fayda sağlayabilir. Özellikle kalsiyum ve D vitamini eksikliklerinin önüne geçmek de gerekir.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

Bu yazı toplam 613 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.