Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

Çocuk Terbiyesi

Çocuk Terbiyesi

 Kuran’ı Kerim haber veriyor. Rabbim bana tarafından hayırlı bir nesil bağışla, İnanıyorum ki sen, duayı hakkıyla işitensin” dedi. ( Ali İmran Süresi 38). Allah’ü Teallada ona istediğini verdi. Bize ışık tutan dua hayırlısını istemeyi öğretiyor. Kız veya erkek olmasından ziyade hayırlı olmasını öğütlüyor. Hayırsız olacaksa kız olmuş oğlan olmuş ne fayda Allah her şeyin hayırlısını versin malında, çocuğunda eşinde, aşında…

Bir ailenin yüzünü güldürecek nesil ne güzel bir nimettir. Ailenin için önemli olduğu kadar vatan içinde önemlidir. Mevlana derki; Bir milletin sermayesi para, kumaş, gümüş değildir.Onun asıl malı ve sermayesi, sıhhatli taze ve çevik dimağa sahip çok çalışkan evlatlardır. Mevlana çok güzel ışık tutmuş. Milletin sadakatli çalışkan evlatları olmadan başarılı olunmaz. Olunamaz. Fabrika yakanlar, terminallere bomba atanlar, yetişen ormanları yakanlar hep ruhsuz haysiyetsiz nesiller değil mi?

Kıymetli okurlarım;

Yaklaşık bir ay önce Eskil Gazetesinde “Gençlerimize sahip çıkalım, Mezarlık yakınlarında boş bali kutularına rastlanıyor” diye bir haber okumuştum. Maalesef haber doğru çıktı. İlçemizde bazı genç yavrularımız balli kullandıkları ortaya çıktı. Emniyet güçlerimiz, Kaymakamlığımız ve Tüm devlet kurumları bu durumda olanlara sahip çıkıyor. Aileler haberdar olunca durumu yetkililere haber versinler. Devletimiz evladına sahip çıkar. Onlar için gerekli tedaviyi yaptırır sağlıklı hale getirir ve ailesine tekrar teslim eder. Bundan hiçbir aile çekinmesin. Şimdi benim tavsiyelerime biraz kulak verirseniz faydasını görürsünüz. Evleneceğiniz kızın veya damadın önce iyi bir Müslüman olmasına dikkat edelim. Sadece güzel olsun, malı olsun makamı olsun demeyip dindar olmasına Allah korkusu olmasına, vatanını sever olmasına dikkat edelim. Sonra ailemize helal lokma yedirelim, haramdan ve yalandan uzak duralım. Kul hakkına riayet eldim. Çocuklarımıza faiz kumar parası yedirmeyelim. Şunada çok dikkat edelim. Çocuklarımızın eğitimini ihmal etmeyelim. İnsan küçüklüğünde terbiye görmezse artık büyüdüğünde iflah olmaz. Yaş ağacı istediğin kadar bükersin, kuru ağacı ateşten başka bir şeyle düzeltemezsin. Değerli dostlarım; Okulların kapanmasıyla birlikte ilçemizde müftülük bünyesinde çocuklarımız yönelik yaz Kur’an kursları başladı devam ediyor. Hocalarımız bu hususta çok gayretli. Sizler onlara yardımcı olun, evlatlarınızı kaydettirin sahip çıkın, çok faydalı olacaktır. Ben sözlerimi noktalarken Allah’tan Hepimize hayırlı nesiller versin der, Vatanına milletine, yurduna sadakatli, ailesine bağlı, hem bu dünyada, hemde öbür dünyada faydalı olacak evlatlar nasip etsin duasıyla hepinizi selamlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mustafa Sanlav Arşivi