Dedikodu

Birgün bir kadın komşusu hakkında dedikodu yapmış.

Dedikodu günden güne mahallede yayılıyor. Bu dedikodu nedeniyle komşusu çok zor günler geçiriyor. Olmadık şeyleri söylediği, zaman zaman iftira attığı için.

Dedikodu yapğan kadın bu duruma üzülüyor ve acaba nasıl hatamı telefi ederim diye Alimin birisine soruyor. Alime durumu anlatıyor.

Alim diyor ki; "Sen eline çok bir yaprak al gittiğin yola tek tek yaprakları bırak. Dönüşünde bu yaprakları tekrar topla bana getir” diyor.

Kadın Alimin dediğini yapıyor. Fakat dönüşte hiçbir yaprak bulamıyor. Yapraklar uçup gidiyor. Kadın Alime geliyor ve, “Senin dediğini yaptım fakat hiçbir yaprak bulamadım. Hepsi uçup gitmiş" diyor.

Alim kadına tekrar dönerek,”İşte yaprakları nasıl toplaman imkansızsa, yaptığın yanlışı düzeltmen bu kadar imkansız."

Hacı adaylarımız artık belirlendi.

Değişik firmalar hacca hacı adaylarını götürüyorlar.

Mustafa Sanlav hocamızda bir firma vasıtasıyla Eskilli hacı adaylarını götürmek için çaba sarfediyor.

Siyasette insanların karalandığını, insanlar hakkında dedikodu yapıldığına şahit olmuştuk, ama böyle bir dini vecibenin getirileceği günün öncesinde de bu tür dedikoduların çıktığına da şahit olduk.

Bazı kişiler Mustafa Sanlav Hoca'nın hacca veya umreye gidenlerle ilgilenmediklerini, hastaları kutsal topraklarda bırakıp geldiklerini ifade etmişler. Hatta kutsal topraklarda rahatsızlık geçiren İsa Uz’un oğlu kendisi bizzat anlattı. Mustafa hocanın babasıyla ilgilendiğini, fakat babasıyla ilgilenmediği konusunda etrafta bir iftiranın dedikodunun döndüğünü. İşin ilginç tarafı, Mustafa Hoca ile anlaşan bazı kişiler siyasilerin baskısı nedeniyle farklı firmalara gittiklerini dahi ifade etmişler.

Konumuz sadece Mustafa Sanlav hoca değil.

Hala birileri siyasi kirliliğini her alanda kullanmaya çalışıyor. Artık bu Eskilli vatandaşları kirli siyasetle kandırmayın. Artık Eskil’in ve Eskilli’nin yakasını bırakın. Birilerinin önüne geçmek yerine, Eskil’in önünü açın.

Bu yazı toplam 2257 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum