Hakan Sinan

Hakan Sinan

Demirgrat

Demirgrat

bakdımki herkez şu adayımış bu adayımış yazıyor.
oğlum hakan sen siyasedden uzaksın zaddide hiç ağnamazsın yaşından başından utan sakın böyle bişşi yazma.
Ama didim gendi gendime sen kimsenin adını dimiyecenki sadece esgildeki yada ülkemizdeki bazı….
Amaaan işde lafı toparlayamadımki neyse.
Böyüklerimizden duyduğuma gore Esgilde ilk seçim hayaddan atlama şeklinde olmuş.
Dimişlerki şu adayı desdekleyenner hayaddan  atlasınlar, desdeklemeyenner hayadın içinde galsınnar, saymışlar hangisi fazlaysa o gazanmış.
Sonra seçim zamanı koylerimize taksiynen adaylar gelirdi ne adayı olduğunu bilmezdik ama arkasından kopardık niye gopduğumuzuda bilmezdik işde o bilmeden gopuş hala kopuyoruz.
Hangi partinin amblemi gözelise onu dutardık anlamsızca sanki fotbol takımı tutar gibi.
Daha sonra bazı isimlere aşina oldu gulaklarımız. mesela takı dillerdi, burhan ecemiş, gavurmacı, sağcı, solcu, demirgırat, ağırsanayi hamlesi, daha neler neler yaş gidmiş hatırlıyamıyom gayri..
Particiliği sevmem hele bu konuda didi goduyu sevmem ama şurası bi gerçek; bi particilik yapannar var bide arkasından goşannar var. particilik yapannar işi biliyor şöyleki ezaaaan, bayrak, hizmet, okul, yol diyip malı gotürüyor.
Arkasından goşannarda meclise gidip yada başkan odasına oturup bi aferime bide bi bardak çaya birbirini gırdığıyla galıyor.
İşde gine seçimler yaklaşıyor, adaylar adaylıklarını diyor ondan soonada bakıyor girisini doğüş çekiş millet hallediyor. birisi koşeden gomşusuna bağırıyor. musdafaaaa len musdafaaaa buyur gomşu; şurda seçime galmadı üç ay soona senin tuvaleti ordan yıkdırmassam anam avradım osun..
işde buyur dimek isdediğim bu.
Yazının başlığının Esgilde seçim olduğuna bakmayın ülkemizin gerçeği bu. yokarda vekiller birbiriyle sarmaş dolaş, oy virennerde birbiriyle bilmem gaç senedir küs. Allaam yarabbim.
Diyeceksinizki hakan emmi hepmi böyle, tabiî ki hayır iyilere, iyi niyetlilere sözümüz yok,Allah işlerini rast getirsin.
Ben gıt aklımınan şunu bilir şunu dirim. eğer yaşlılarımız uğraşdıkları siyasetin yarısı gadarda ALLAH yolunda uğraşsalar yada gençlerimiz fotbolla uğraşdıklarının yarısı gadar milli manevi değerlerimizle uğraşsalar inanın durum çok farklı olurdu.
Gence soruyon yavrım imanın şartlarını bi say.. kem küm eee pariscernmernin(dilimde dönmüyor) oyuncularını say, takır takır sayıyor abi. yaşlılarımıza soruyon parti didinmi annadıyorda annadıyor ama bi subanekesinde gırk yanış var.
Yav haggınızı helal idin inanın hiç kimse gırılsın isdemem ama ıccıkda öteyi düşünelim,işde geldik işde gidiyoruz.hesap var unudmıyalım dii yazdım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Hakan Sinan Arşivi