Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

Diz Ağrılarına Bir Cihaz Denesek Mi?

    Diz ağrıları son derece rahatsız edici ve yaşam kalitesini etkileyen rahatsızlıklar arasındadır. Diz eklemindeki ağrılar yürümeyi kısıtlar. Yürüme kısıtlanmasıyla birlikte kilo artışı ve kaslardaki kuvvet azalması doğal bir sonuç olarak ortaya çıkar. Bu şekilde kısır bir döngü içerisine giren diz eklemi hareketsiz olduğu zamanlarda da bireyi rahatsız etmeye başlar. Erken dönemde tedavisi yapılmadığında da ilerleyici bir rahatsızlık olarak hayatımıza girer.

            Diz problemlerinden korunmanın çok basit yolları vardır. Diz eklemiyle alakalı bir hastalıkla tanışmadan önce başlanırsa çok daha verimli sonuçlar alınacaktır. Öncelikli olarak beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz. Her konu da olduğu gibi beslenmede de modayı takip ediyoruz. Bu durumda bizim için çok faydalı olan besinleri bir kenara iterek fast-food ağırlıklı besleniyoruz. Beslenmede ki hayvansal yağ ve eklem gibi gerekli kısımların önemini iyi kavramalıyız. Günlük hayatımızda tüketimine önem vermemiz diz ve diğer eklem sağlığımız açısından gereklidir. Bunun yanında hazır gıdaları tüketirken içerisindeki katkı maddeleri iyi irdelenmelidir. Dünya da benimsenmemiş ve tüketimi yasak olan ürünlerden uzak durulmalıdır. Bu konuda giyilen kıyafet kalitesinin de önemli olduğu söylenebilir. Diz bölgesiyle direkt temas halinde olan kıyafetlerin boya içeriği vb. direkt olarak ekleme zarar verebilir.

            Diz eklemini korumanın en güzel yollarından bir tanesi de profesyonel olarak bireye özel hazırlanmış egzersizlerin yapılmasıdır. Düzenli aralıklarla yapılan ve profesyonel takibi yapılan bireylerde diz bölgesinde koruyucu rolünün olduğu görülüyor. Diz egzersizlerinde bilinçsiz hareketler ekleme zarar verebilir. Zoraki kuvvetlendirme çalışmaları yırtıklara yol açabileceği gibi kas kuvvet dengesizliğine de yol açabilir. Bu durumda dikkat edilmesi gereken kendi kafamıza göre bir hareket ortaya çıkartmak değil bir fizyoterapiste başvurmak olmalıdır.

            Son olarak diz eklemi zor bir eklemdir. Diz eklemi tedavisi de oldukça güçtür. Diz eklemi hastalarımızla geldiğimiz noktada aldığımız başarılı sonuçların en önemli nedeni hastalarımızın önerilerimize dikkat etmesidir. Diz ağrılarının tedavisinde tek bir yöntemden ziyade kombine edilmiş yöntemlerin daha başarılı sonuçlar alacağını gördük. Diz ağrısı olanlar çaresiz olduklarını asla düşünmesinler.

 

            Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

Bu yazı toplam 642 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.