Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

Dua

Dua

Bu hafta sizlerle dua konusunu işlemek istiyorum. Dua; insanı yoktan var eden varlığından haberdar eden, yediren, içiren ve her türlü nimetlerle donatan Rabbine şükretmesidir. ALLAH’ı yücelterek sevgi ve saygısını ifade etmesidir. Dua yüce yaratıcıya inanan insanın imanının bir göstergesidir. Samimi bir dille gönülden ona yakarışıdır. Esasında bütün evren Allah-ü Tealayı tesbih etmektedir. Kuran-ı Kerim buna ışık tutmaktadır. Yedi gök-yer ve bunlarda bulunanlar, o’nu tesbih eder. O’nu tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur. Ne var ki! siz onların tesbihini anlamazsınız (isra suresi 17/44)

 Değerli Okurlarım;

İnsanın yaratılış  amacı ALLAH’A kulluk etmektir. Cenab-ı Hak “Ben insanları ve cinleri beni tanısınlar, bana kulluk etsinler diye yarattım” buyuruyor. Kainatın sahibi seni ve beni yoktan var eden mevlamız, Furkan suresininde “Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin” buyururken, bize duamız hürmetine değer verildiğini açıkça beyan ediyor. Sevgili peygamber efendimiz de “Allah katında duadan daha üstün daha kıymetli bir şey yoktur”.diyerek Dua' nın önemine dikkat çekmiştir. Bediuzzaman Said Nursi’nin bir sözünü size aktarmak istiyorum. Üstad; “İman insanı insan eder,belki insanı sultan eder. Öyley se insanın vazifeyi asli yesi iman ve Duadır. Küfür insanı gayet aciz canavar hayvan eder. O zaman bizler; hem insan olarak, hem de müslüman olarak dua yolunu seçelim derim.

Kıymetli Okurlarım;

 Her şeyi işiten ve gören Allah’ımız kullarının her halinden  haberdardır. Teslimiyet ve samimiyetle yapılan dualarını inşallah kabul edecektir. Kendine  sığınan kulunu elbet geri çevirmeyecektir. Çalı bile kendine sığınan kuşu itmez. Sen kerimsin rahmansın senin rahmetin bitmez. Sana sığınan kullarını elbet geri çevirmezsin. Zira “bana Dua edin ki, duanıza icabet edeyim” diyen yine sensin.(mümin Sur.40/60)  Bende sözlerimi bir dua ile noktalamak isterim. Allah'ım bizleri kendine kul Habibi ne ümmet eyle. Cennetinle kaim eyle. Tüm ölmüşlerimize rahmet eyle. Vatanımıza, milletimize ,ordumuza ,yurdumuza, zeval verme. Birliğimizi, dirliğimizi, huzurumuzu ,bozdurtma. Yardımını rahmetini esirgeme.( Amin) Dualar da unutulmamak dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Sanlav Arşivi