Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

“ Dünya liderliğine aday”

“ Dünya liderliğine aday”

      Gelen 8 kişilik ekibin tamamı Müslüman ve Türkçeyi bizim kadar biliyorlar. Her biri birer Türkiye ve İslam aşığı gençler.

     Gülağaç ilçesine gelen bu misafirleri merak ettim nereden biliyorlar da buraya geldiler diye. Gülağaç Belediye Başkanı Sayın Faruk Teymen’in kardeşi Fransa’dan gelirken orada görevli bir imamı da arabası ile getirirken Bulgaristan’da imamın yeşil pasaportu olması lazım. Eğer pasaportu yoksa vizesiz giriş yapmışınız diye çıkış vermiyorlar, tekrar dönüp Makedonya ya geçiyorlar.

      Makedonya da tesadüfen çaldıkları kapıda buraya gelen bu gençlerden birisi ile karşılaşıyorlar. Kendileri ile dostluk kuruyorlar ve vize konusunda yardımcı oluyorlar. Daha sonra Başkanın kardeşi ülkemize gelince bunu Başkana anlatıyor, Başkanda bir yurt dışı seyahatin da kendilerini ziyaret ediyor. Ziyaretinde sabah erkenden çaldığı kapıda tesadüfen yine bu kişilerle karşılaşıyor. Kendileri ile dostluğu geliştiren bu insanları bu sene şenliğe davet ediyor ve şenliğe katılıyorlar.

       Bende bu şenliği takip ettiğim için kendileri ile tanışma nasip oldu, birisi Türk ve Müslümanların bulunduğu bölgedeki camide imam, bir başkası ise müezzin. Diğerlerinden ikisi 28 Şubat sürecinde Bursa İmam Hatip Lisesinde okumuşlar. İmam olan Abdüssamed Vekili Tunus’ta okumuş, Abdul Gaffar Hasaneski ve Enes Cemayili Bursa da okumuş.

       Diğerleri ise fahri olarak Arnavut Müslümanlarına hizmet memurluğu yapıyorlar. Ben kendileri ile iki gün süre ile sohbet edip dost olduk. İnanırmısınız dinlerine ve inançlarına o kadar bağlılar ki, beş vakit namazlarını kaçırmadan kılıyorlar.

       Ülkemizle çok yakından ilgileniyorlar, Sayın Başbakanımız Erdoğan dan çok şeyler bekliyorlar. Kendisinin dünya liderliğine aday olduğunu söylüyorlar. Hatta imam olan arkadaş bir söz söyledi inanın çok gururlandım, “ siz zannetmeyin ki, Erdoğan sadece Türkiye’nin lideri o bir dünya lideri. Sayın Erdoğan Başbakan olduktan sonra Makedonya da Müslümanlar üzerinden baskı kalktı, çok rahatladık. Sürekli bizim ülkemize de Türklerin ticaretini geliştirmelerini isteyerek buradaki sahipsiz Müslümanları istihdam ederek sahip çıkmaya çalışıyor. Biz onun hayranı ve aşığıyız” diyor.

      İnanın bunları anlatırken gözleri yaşarıyor ve duygulanıyor. Bakın müezzin olan Mahmut Hüdayi, “ müslümanın müslümandan başka dostu yok, Amerika’yı dost görenler dün Amerikan parlamentosunda Türkiye’nin Kıbrıs’ta petrol aramasının durdurulması istendi. Lütfen bunu iyi takip edin, biz kimsenin yaşamına karışmıyoruz, ama gayri Müslimlerde bizim yaşamımıza ve inancımıza karışmasın” diyordu. Düşünebiliyor musunuz bizim tüm politika ve icraatlarımızı takip ediyorlar. Bu konuşmalarımıza İl Genel Meclis Üyesi Selda Çıtak Hanımda şahit.

       Abdulgaffar ise ülkemizde 28 Şubat sürecinde okuduğu için ülkemizin geçiş dönemini çok iyi biliyor. Sayın Tayyip Erdoğan’la çok şey kazandınız derken o günkü yaşadıklarını anlatırken “Müslüman bir ülkede bunların yaşanmasına çok şaşırmıştım” diyor.

       Ülkemizin Sayın Erdoğan’la dünyada itibar kazandığı gibi, birçok ülkedeki Müslümanların üzerinden baskı kalktığını söylemeleri ayrı bir güzellikti.

       Hatta bir başkası şunu söylüyordu, “ Erdoğan’a düşmanlığı anlayamıyorum, Cumhuriyetten sonra demokrasiyle gelen liderlerin içinde en düzgün duruş sergileyen bir lider” diyor.

       İnanın daha çok şeyler konuşup sohbet ettik, halimize şükretmemizi söylemeleri bile çok şey anlatıyordu. Allah kendilerinin yardımcısı olsun, onlarla bizi buluşturan Sayın Teymene de teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi