Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Engelsiz Yaşam alanı!

Hepimiz Potansiyel olarak Engelli bireyleriz, Yarın ne olacağımızı kestiremeyiz. Bu sebeple engeli olan bireylere elimizden geldiği ölçüde yardım etmek hepimizin görevidir.

 Eskil ’dede geçen Hafta Gençlik ve spor bakanlığının desteği ile “Engelsiz Sosyal Yaşam Alanı” Projesi’nin açılışı yapıldı. Öncelikle belirtmeliyim ki bu tip Projelere Eskil Pekte alışık değil! Bu projenin gerçekleşmesi için Sayın Kaymakamımız Mustafa İlhan’ın kurmuş olduğu Proje ekibi ciddi bir çalışma sonucunda Kaymakamımız girişimleri ile Gençlik ve spor bakanlığı desteği ile bu projenin açılışı Aksaray Valisi Şeref Ataklı tarafından açılışı yapıldı.

Açılış törenine ayrıca Aksaray Vali Yardımcıları Kubilay Ant, Armağan Önal, Sayın Kaymakamımız Mustafa İlhan, Ortaköy Kaymakamı Harun Başıbüyük, Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk, Sarıyahşi Kaymakamı Bilgehan Karanfil, Gülağaç Kaymakamı Mehmet Fatih Koca, Ağaçören Kaymakamı Murat Aydın, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Eşmekaya Belediye Başkanı Tayfur Başkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Eskile bu proje sayesinde bürokrasi akımı oldu. Bu vesile ile Eskil, Aksaray geneli ilçeler, belde ve köyler için yapılacak yatırımlarla ilgili çalışmalar ile ilgili vali Yardımcıları ve Kaymakamlar toplantısına ev sahipliği yaptı.

Sayın Valimiz daha sonra Aksaray Vali Yardımcıları Kubilay Ant, Armağan Önal, Sayın Kaymakamımız Mustafa İlhan ve İlçe Kaymakamları ile Eskil Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Belediye Başkanı Niyazi Alçay’dan yürütülen hizmetler, sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi aldı. 

Projenin özet olarak içeriği;

Sosyal, ekonomik ve fiziki yönden engelli ve dezavantajlı bireylerin akranlarıyla tanışıp kaynaştırılması, engelli bireylerin sağlıklı bireylerle beraber vakit geçirebileceği sosyal ve sportif alanların oluşturulması olarak açıklandı. Proje, Eskil Cumhuriyet İlkokulu içerisinde oluşturulan spor merkezi içerisinde yapıldı.

Eskil ilçe olarak büyüyor. Bunu kabul etmek gerekir. Burada bana göre eksik olan bu tip projelerin gerçekleşebileceği “sosyal tesis” ihtiyacını ortaya koydu.  Oldukça ses getiren Ulusal Basında da geniş yer bulan proje bir okul yerine daha güzel bir mekânda yapılabilirdi. Tabi bu benim görüşüm olduğumu belirtmek isterim.

Son olarak Engelsiz Sosyal Yaşam Alanı Projesine maddi ve manevi destek veren Başta Sayın Kaymakamız Mustafa İlhan ve Proje ekibi olmak üzere Tüm Eskil halkına ve Esnaflarımıza teşekkür ediyorum.

Bu yazı toplam 1958 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.