Eski siyasilerden memnunuz

Aksak Timur'un Anadolu'yu işgalinde, ordusunda filler de varmış. Bunlardan birini, tarlada hizmet amacıyla köylülere armağan etmiş. 

Fil, tüm ekinleri talan etmeye başlayınca, köylüler soluğu, Timur ile arası iyi olan Nasrettin Hoca'nın yanında almışlar.

-Bu fil bizi mahvedecek. Timur'a gidip, fili geri almasını bizim adımıza rica edebilir misin, ya Hoca?

Birlikte Timur'un otağına varmış, huzura kabul edilmişler... Daha doğrusu Nasrettin Hoca öyle sanmış. Astığı astık, kestiği kestik Aksak Timur seslenmiş:

-Söyle Hoca, dileğin nedir?

-Ben köylünün adına geldim, efendimiz! demiş Nasrettin Hoca. Onların derdine tercüman olmaktır dileğim. Diyorlar ki...

Nasrettin Hoca, kolunun çemberi ile köylüleri işaret etmek üzere şöyle bir yarım dönmüş ki; o da nesi? Ardında hiç kimse yok!

Yarı bele kadar eğilmiş ve:

-Diyorlar ki, diye devam etmiş... armağan ettiğiniz fil, öyle hayırlı, uğurlu ve yararlı bir hayvanmış ki... Ondan bir tane daha köye armağan etmenizi talepten utanç duyuyorlar. Kerem edin, köyümüze bir tane daha gönderin!”

 

Eskilli’nin dilindedir hep. Eskil’de iki isimden başka aday yok mu?, Çıkmak isteyenler kaybederiz diye çıkmıyor. Gençler çıkın aday olun” diye.

Her şey çok güzel. Vatandaş artık ikilik kavramından bıkmış. Herkes diyor ki! artık siyaseti yeni isimler yapsın” diye. Ama nedense bir türlü kendilerini, Ya Şerafettin kazanır, yada Necati’nin desteklediği kazanır” kelimesini söylemekten alıkoymuyor. Daha düne kadar,” Yeter artık bırakın siyaseti dediğiniz kişilerin siyaset yapması için siz çaba sarfediyorsunuz. Hani yeni isimlere destek verilecek ti?, hani gençlerin yanında yeralınacak tı?. Eğer Eskil’de bir şeyler değişmesi isteniyorsa, yeni bir yönetim olsun deniyorsa, safımızı belli etmeliyiz. Yeni adaylığa niyetlenen isimler sizlere güvenerek yola çıktılar. Bu kişilere arkalarında güç olduğunu göstermelisiniz ki, yollarına devam etsinler. Lütfen gerçekçi olalım. Eğer eskiden memnunsak arkasından sonuna kadar gidelim. Eğer yeni bir arayış içerisindeysek, safımızı net bir şekilde belli edelim. Yoksa bizim ki Fil hikayesi gibi, “ Biz eski siyasilerden çok memnunuz, Mümkünse rahmetli siyasilerimizi de getirelim olur”

Bu yazı toplam 2330 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum