Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil M.Y.O etkin hale getirilmeli!

Bir yerleşim yerinin kalkınması ya Sanayisi ile, yada Yüksek Eğitim kurumlarının etkili verimli kullanılması ile olur. Konya’da bilindiği gibi Önceki Yıllarda sadece Selçuk Üniversitesi var iken günümüzde Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Gıda Tarım Hayvancılık Üniversitesi, Karatay Üniversitesi açılması ile birlikte Konya hem sanayi hem teknolojik alanda büyük gelişim gösterdi.

Eskilimiz için ise Yüksekokul bir rüya idi bu rüya 2016-2017 Eğitim öğretim yılında Laborant ve Veteriner Sağlık Ön lisans Programı ile Eskil’de Eğitime başlayan yüksekokulu tutundurmak için ilk iki yıl burs verildi. Öğrencilerin tercih edilmesi sağlandı.

Şu an Veterinerlik ve Lojistik Bölümlerinde Eğitim öğretim devam ediyor. İlerleyen yıllarda Otobüs Kaptanlığı ve İtfaiyecilik bölümlerinin de eklenmesi ile yeni bina ihtiyacı doğacaktır.  Özellikle veterinerlik bölümü Eskilimiz için Olmazsa olmaz bölümlerden bir tanesidir. Birde Bunun Yanına Ziraat Fakültesi İlerleyen Yıllarda eklenirse Eskil Çağ atlar.  Veterinerlik Bölümü ile ilgili öğrencilerin Eskil Bölgesinde sahaya inmesi ve sahada olması gerekir.  Eğer ki sahaya da iniliyor ise bunun medya aracılığı ile duyurularak Bölümün etkinliğinin artırılması ilçemizin Kalkınmasına çok önemli fayda sağlayacaktır.

​5-6 Nisan 2016 tarihlerinde Eskil Belediyesi, Eskil Ziraat Odası ve Aksaray Üniversitesi Öncülüğünde “Uluslararası Çiftlik Hayvancılığı Sorunları ve Çözüm Anlayışları” konulu Çalıştay düzenlenmişti.

Çalıştay’ın İlk gününde Slovenya Ljubljana Üniversitesinden Prof. Dr. Tomaz Zadnık ve Asst. Prof. Dr. Joze Starıc in yanı sıra Aksaray Üniversitesinden Asst. Prof. Dr. Başak Özgermen katılarak “Çiftçi Hayvanlarında Uygulamalı Tırnak Bakımı” konusu anlatılmıştı.

Çalıştay, 2. Gününde ise Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Behiç Coşkun ve Prof. Dr. İsmail Şen’in yanı sıra USA Kentucky Üniversitesinden Doç. Dr. Erdal EROL’un sunumları ile son bulmuştu.

Fakat bu çalıştayların devamının gelmesi gerekirdi. Fakat devamını göremedik. Ama zaman zaman Eskil Meslek Yüksek Okulu yönetimi ve öğrencilerinin güzel ilçe tanıtımına katkı sağlayan tuz gölü bölgesinde Bisiklet Yarışları başta olmak üzere güzel etkinlikleri oldu. Bu yönüyle Eskil M.Y.O yönetimine ilçemiz adına teşekkür ederiz.

Sonuç olarak, Yüksekokulumuza daha çok ilgi göstererek daha etkin bir şekilde İlçe olarak nasıl faydalanabiliriz. İlçemize Katkısını maksimum seviyeye çıkarılmalıdır.

Kısaca,  Yüksekokul gelişirse Eskil gelişir.

Bu yazı toplam 1436 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum